• ŞEpnolat üst

MİLLİ SERVETE YAZIK DEĞİL Mİ?

  • Büyükşehir-1

Palandöken dağı bizim gözbebeğimiz. Erzurum'un ekonomik olarak kalkınmasında önemli reçetelerden bir de kuşkusuz kış turizmi. Ancak henüz yolun başındayız. Palandöken dağı Büyükşehir Belediyesine devredildikten sonra ciddi adımlar atılmış, önemli yatırımlar yapılmış olmasına rağmen, yakat kapasitemiz hala çok gerilerde. 

Gelelim asıl konuya. Palandöken'de Kızılay'ın Efsane Başkanı Mitat Turgutcan döneminde Kayak Evi olarak yaptırılan bir tesis vardı. Turgutcan'dan sonra Başkan Hüseyin Bozhalilil'in revize ettirdiği ve oıtele dönüştürdüğü tesis bir türlü ekonomiye kazandırılamadı. Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Erol Yarar, tabiri caizse yaptığı bir hinlikle, Kızılay Genel Merkezinden oteli kiralamıştı. Oldukça hor kullanılan tesiste odalara ranza koyan, Kayak Federasyonu, aylarca kira ödemeyince, Kızılay oteli geri aldı. 

Sonrasında oteli işletemeyeceğini düşünen Kızılay, oteli satışa çıkardı. İki kez ihale yapıldı ve sonrasında iptal edildi. Son ihale de geçtiğimiz aylarda yapıldı. Yaklaşık 10 milyon Tl muhammen bedelle ihaleye çıkıldı. ve 12 milyon 500 bin TL ile Türkiyenin bir çok yerinde ve Erzurum'da yatırımları olan,Bülent Ülker ve İsmet Aydın'ın ortak olduğu firma ihaleyi aldı. İyi oldu otel boş kalmayacak, turizme kazandırılacak derken, aradan bir aydan fazla geçmesine rağmen Kızılay yönetimi bir türlü imzayı atmadı. Otelin içinde ciddi tatilat gerekiyor. En az 4 milyonluk tadilat yapılacak. Erzurum'da inşaat sezonu kısa. Anlayacağınız, bu gün imzalansa bile, bu kış sezonu otel müşteri kabul edemeyecek...

Yönetim neyi bekliyor anlamak mümkün değil. Ucuza gittiğini düşünüyorsa, iptal etsin ihaleyi, yeniden akıllarından geçen bedelle ihaleye çıksınlar. Ekonominin bu denli kötü olduğu bir ortamda, bir yatırımcı ve ciddi bir isim otelin ihalesine girip yeri almışken yeniden yapılacak ihaleye kaç firma girer merak etmiyor da değilim açıkcası. 

Anlayacağınız Kızılay bir çok işinde olduğu gibi, bu işi de eline yüzüne bulaştırdı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.