• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mart 2017 09:52

Milletvekili Ilıcalı, Tekman’da seçmenlere seslendi

Milletvekili Ilıcalı, Tekman’da seçmenlere seslendi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, referandum çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Ilıcalı son olarak Erzurum'un Tekman İlçesi'ndeki seçmene Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıp esnaf ziyaretinde bulundu.

ERKHABER / ERZURUM- AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, referandum çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Ilıcalı son olarak Erzurum'un Tekman İlçesi'ndeki seçmene Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıp esnaf ziyaretinde bulundu. 
Yoğun bir program eşliğinde referandum çalışmalarına devam eden AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile beraber Tekman'da vatandaşla buluştu. Mahalle muhtarlarının da katıldığı programda konuşan Ilıcalı, vatandaşın 16 Nisan'da 'Neden Evet' diyeceğini örneklerle anlatarak "Referandumda vereceğimiz karar ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Önümüzde iki yol var; biri darbeler ve koalisyonlarla dolu diğeri ise hızla ilerleyip gelişeceğimiz bir gelecek vadediyor” diye konuştu.
 

KARIŞIK

“Fransa'nın Tercihi 'Evet'”


Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkez tarafından yurt dışındaki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatması için görevlendirilen Ilıcalı, Fransa'daki izlenimlerini paylaşarak "18 Mart’ta 1915 Çanakkale Köprüsünün temel atma törenine katıldıktan sonra Fransa’ya gittim. Orada halkın yoğun ilgisiyle karşılaştım hiçbir olumsuzluk yaşamadım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattığım sunumumla parlamenter sistemdeki aksaklıkları, siyasi istikrarsızlığın ve darbelerin getirdiği ekonomik ve sosyal krizleri kapsamlı olarak ele aldım. Bu sunumla üniversite hocaları ve bir çok üniversite öğrencisine de yeni sistemi detaylarıyla anlattım. Böylece kafalarındaki soru işaretleri kalktı. Keşke imkân olsa ana muhalefet lideri de bu ekranlardan sunumumuzu izlese onun da hayır yerine evet diyeceğini düşünüyorum" dedi.


"Muhalefetin İddiaları Asılsız"


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, ülkenin kalkınması ve gelişmesine ne denli yararlı olacağının, seçmenlere doğru bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çeken Ilıcalı “Ben bu sistemi 35 yıllık hoca ve eski bir vekil olarak değerlendiriyorum. İnanmadığım bir sistem olsa kafamda soru işaretleri olsa bu sistemi böyle bir heyecanla ve özveriyle anlatmam. İstatistiklerle mevzut sistemin aksaklıklarını ortaya koyuyor. Hayır cephesi ‘tek adamlık’ yada ‘rejim değişiyor’ tarzında asılsız iddialarla muhalefet yapıyor. Meclisin devre dışı kalacağını söylüyorlar. Aksine meclis daha da güçlenecek, milletvekilleri yeni sistemde daha çok çalışacak, düşünecek, teklif hazırlayacak, yasalar hazırlayacak bölgesine daha çok hizmet götürebilecek" diye belirtti.
Tek adamlık iddialarına da açıklık getiren Ilıcalı "Mevcut sistemde Cumhurbaşkanına sadece vatana ihanetten soruşturma açılabilirken yeni sistemle bütün idari suçlarla ilgili cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatılabilecek. Milletin vekili olarak halkı doğru bilinçlendirmek bizlerin görevi. 15 yılda Türkiyenin geldiği nokta ve gerçekleşen bütün projelerimiz ortada bunları kimse göz ardı edemez” ifadelerinin altını çizdi.


"Milyonlarca Gencimize Seçilme Hakkı Tanıyacağız"


Milletvekili yaşının 18'e indirilmesi hakkında muhalefetten yükselen ’18 yaşında zengin çocukları vekil olacak’ sözlerine ise Ilıcalı “Bizim partimizde genç vekillerimiz var. Hiçbiri de patron çocuğu değil. Bu iddialar tamamen kafa karıştırmak için ortaya atılıyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki meclisteki bütün vekiller 18 yaşında olacak gibi bir algının yaratılması doğru değil. Mevcut sistemde 25 olan milletvekili seçilme yaşını 18 e indirerek milyonlarca gencimize seçilme hakkı tanıyacağız” ifadeleriyle karşılık verdi.


"Avrupa Korkuyor"


Avrupa’nın son günlerdeki antidemokratik tavrını da değerlendiren Ilıcalı, “Hayır propagandası için bütün imkanları sağlayan, terör örgütüne dahi söz hakkı veren Avrupa yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza video konferans hakkı vermiyor. Bu tavırların temelinde Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesinden korkan, rahatsızlık duyan bir Avrupa var" dedi.


"16 Nisan Kavşak Noktası"


16 Nisan sürecinin Türkiye için bir kavşak noktası olduğunu ifade eden Ilıcalı ‘’Referandumda vereceğimiz karar ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Önümüzde iki yol var; biri darbeler ve koalisyonlarla dolu diğeri ise hızla ilerleyip gelişeceğimiz bir gelecek vadediyor" cümlelerine vurgu yaptı.
Özellikle Üniversitelerde yaptığı sunumlarda gençlerin kafasında yer alan soru işaretlerini giderdiğini söyleyen Milletvekili Ilıcalı ‘’Yaptığım bilgilendirmelerden sonra Üniversite hocalarından ve öğrencilerinden gelen bütün mesaj ve maillerde olumlu tepkiler aldım. 16 Nisan'a kadar aynı duygularla yorulmadan çalışmalarıma devam edeceğim" diye belirtti.
Erzurum Havalimanına kadar gidecek metro projesi konusuna da değinen Ilıcalı, “9.5 km lik bir raylı sistem projesi hazırladık. Bakanlık desteği ile bu projeyi Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne yük olmadan gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Milletvekili Ilıcalı son olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e 'Büyükşehir Yasası' ile Erzurum'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürler etti.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin anlatıldığı programın ardından Tekman esnafını ziyaret eden Ilıcalı, 16 Nisan'ın önemini anlattı ve esnafın yeni sistem hakkındaki sorularını cevapladı.