• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Mart 2009 18:01

Milletvekili Ilıcalı "Erzurum’un kurtuluşunu anma değil, anlama günüdür"

Milletvekili Ilıcalı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak Erzurum'un Kurutuluşunun 99'uncu yıldönümünü kutladı.

ERKHABER / ERZURUM- AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak Erzurum'un Kurutuluşunun 99'uncu yıldönümünü kutladı. 
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümünü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak kutladı. 12 Mart 1918 tarihini "Türkün kalbi olan Erzurum'un esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür" şeklinde yorumlayan Milletvekili Ilıcalı "Bugün Erzurum'un kurutuluşunu anma değil, anlama günüdür. Bu tarih, şanlı askerimizin, bu güzel toprakları, yüksek dağları, mert kanıyla sulayarak, düşmana göğüs geren Erzurum'u karanlık bir günden kurtardığı günün yıl dönümüdür." diye konuştu. Kurtuluşun ardından geçen 99 yıl içerisinde kadim şehrin, Türk tarihindeki önemli yerini her zaman muhafaza ettiğini söyleyen Ilıcalı, "Erzurum dadaşıyla, milletine örnek olma hüviyetini korumuştur. Bunun güncel en somut örneği, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasıdır. Bu kalkışma sırasında Erzurum, Dadaşın gösterdiği tepki ve sergilediği duruş ile devlete ve millete olan bağlılığının en büyük göstergesi olmuştur" şeklinde belirtti.
Milletvekili Ilıcalı, konuşmasının sonunda meclisteki vekilleri 12 Mart Kutlamalarına davet ederek, "Ayrıca 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olmasını tüm Meclisimizin desteklediği Erzurum’un, 12 Mart tarihinde Maltepe Erzurumlular Vakfının organize ettiği ve Sayın Başbakanımızın teşriflerini de beklediğimiz, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezindeki Büyük Şölenine buradan hepinizi davet eder, saygılar sunarım" dedi.

KARIŞIK