• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 14:15

Mesut Yılmaz Avusturya kanalında konuştu

Mesut Yılmaz Avusturya kanalında konuştu
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Avusturya’nın önde gelen ORF kanalında yayınlanan ZIB programına konuk yorumcu olarak katıldı.

ERKHABER / GÜNCEL - Mesut Yılmaz, Avusturya televizyonunda katıldığı canlı yayında Türkiye'nin vahim bir felaketten kıl payı döndüğünü, Avusturya gibi müttefik ülkelerden Türk milleti ile dayanışma içinde olmasını beklendiğini ama bunun olmadığını söyledi.

KARIŞIK

"PUTİN ARADI, AVRUPA ARAMADI"

Spiker Mesut Yılmaz'a Avrupa'nın tepkisinin Türk milletine değil Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olduğunu savundu. Bunun üzerine Mesut Yılmaz"Erdoğan darbenin püskürtülmesinde merkezi bir rol aldı. Şu an büyük bir popülarite yaşamakta. Türkler arasında daha fazla itibar sahibi oldu. Bunların arasında kendisine şimdiye dek aşırı eleştirel gözle bakan insanlar da var. Cumhurbaşkanımıza demokrasinin muhafazası için ilk tebrik eden kişi Putin oldu. Sanırım Avrupa nasıl bir tepki vermeliydi sorusuna yeterli bir cevaptır bu" diye yanıt verdi.

"BUNUN DIŞINDAKİ HER HABER SAPTIRICIDIR"

Spiker daha sonra Mesut Yılmaz'a "Türkiye 15 Temmuz'da demokrasiyi seçmiştir" sözünü hatırlatarak imalı bir şekilde bu konuda yol alınıp alınamadığını sorguladı. Yılmaz da "Bizler oybirliği ile demokrasiden yana olduk. Türkiye'nin durumu budur. Bunun dışındaki her türlü habercilik saptırıcı ve önemsizdir" diye konuştu.