• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 09 Mart 2022 12:40

MEMLEKET PARTİLİ VEKİLDEN ERZURUM DUYARLILIĞI

MEMLEKET PARTİLİ VEKİLDEN ERZURUM DUYARLILIĞI
​​​​​​​Memleket Partisi Erzurum İl teşkilatı, şehrin sorunlarını, TBMM’de gündeme getirmeye devam ediyor. 

ERKHABER / ERZURUM - Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Caneş’in ilettiği sorunlar, mecliste gündeme getiriliyor. Memleket Partisi Karabük Milletvekili Uzm. Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Erzurum’la ilgili Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sorular yöneltti. 

KARIŞIK

Milletvekili Aksoy, 2020 yılının temmuz ayında Evren Paşa mahallesinde yıkılmak üzere boşaltılan binanın kendiliğinden çökmesi üzerine etrafındaki binalarında hasar gördüğünü, 2 yıl önce boşaltılan bu binaların sakinlerine Kentsel dönüşüm yapılacağının söylendiğini, ancak iki yıl geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmamasının nedenini sordu. 

 

8 Mart 2022 tarihli verilen soru önergesinde Milletvekili Aksoy, Bakan Kurum’a cevaplaması için şu soruları sordu; 

 

  1. Erzurum ili, Yakutiye İlçesi, Evren Paşa Mahallesinde yıkılan binanın ve çevresindeki hasar gören diğer binaların bu gün tarihiyle akıbeti ne durumdadır?
  2. Bu binalar için kentsel dönüşüm projesi başlatılmış mıdır? 
  3. Proje başlatıldı ise, proje bitim tarihi ve evlerin teslimi ne zaman olacaktır? 
  4. Erzurum İli, Yakutiye İlçesi Evren Paşa mahallesi, Henüz kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmadı ise nedeni nedir? 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.