• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mayıs 2016 14:29

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN ILICALI’YA TEŞEKKÜR

MALİYE BAKANI AĞBAL’DAN ILICALI’YA TEŞEKKÜR

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM-Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Uluslararası Trafik ve İlkyardım Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Trafik kazalarının acı sonuçlar meydana getirdiğini belirten Ağbal ve Ilıcalı, elektronik sistemlerin önemine vurgu yaptı. 

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik ve İlkyardım Haftasını değerlendiren Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum Havalimanı’nda yaptıkları açıklamada trafik düzeni ve güvenliğinin önemine dikkat çekti.
Mustafa Ilıcalı, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla geliştirilen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi konusundaki destekleri konusunda Bakan Ağbal’a Teşekkür ederek şunları söyledi: “kendisi müsteşarken elektronik denetim sistemlerinden yerel yönetimin yararlanabilmesi için hükümet adına büyük destek verdi. Bu sayede şuanda belediyelerimiz elektronik denetim sistemlerini kurdukları an insanların kurallara daha da uyması bakımından faydalı olacak. Ayrıca perşembe günü mecliste yapılacak olan etkinliğe sayın bakanım sizi davet ediyorum.”
Bakan Ağbal da Ilıcalı’ya teşekkür ederek “O dönem siz bize geldiniz bunun bir ihtiyaç olduğunu söylediniz beraber oturduk yasa maddesini kaleme aldık ve o düzenlemeyi yaptık bu sayede hem şehirlerimizde trafik güvenliğine ciddi anlamda bir katkı vermiş olduk hem de belediyeler bu alana önemli yatırımlar yaptı sayenizde, bende size teşekkür ediyorum. Tabi uluslararası trafik günü münasebetiyle temelde vurgulamamız gerekenler trafik kurallarına hepimizin riayet etmesi lazım. Devlet olarak da bizim trafik güvenliğine uygun yollar yapmamız lazım. Bu alanda gerçekten Ak Parti hükümeti döneminde yol güvenliğini artıracak her türlü altyapı çalışması yapıldı önceden birçok ölümlü trafik kazası oluyordu şimdi bölünmüş yollar yaptık oto yolları artırdık bu sayede trafik önceki dönemlere kıyasen çok daha güvenli. Şimdi bize düşen sürücü olarak kurallara riayet emek emniyet kemerimizi bağlamadan asla yola çıkmamak ve asla alkollü araç kullanmamak” şeklinde konuştu.