• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 01 Eylül 2020 21:14

Makaridze'ye ilk ihtar!

Makaridze'ye ilk ihtar!

 

KARIŞIK

ORKUN ÇİZMELİ / ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Portekiz ekibi Setubal'den transferi için anlaşma sağlayıp, ön protokol imzaladığı Gürcistan milli takımı kalecisi Makaridze, takımının Portekiz Federasyonu kararıyla küme düşürülüp, serbest kalmasından sonra tutarsız tavırlar sergilemeye başladı. Makaridze'ye ön protokol gereği imza atması için ihtarname gönderildi. 

Portekiz Federasyonu'nun mali kriterler nedeniyle küme düşürdüğü Setubal takımınınh file bekçisi Makaridze, bu karar sonrasında serbest kalınca, Erzurumspor ile imzaladığı ön protokole aykırı hareket etmeye başladı. Türkiye'ye gelip Erzurumspor'a imza atmak yerine, milli takım kampı için ülkesi Gürcistan'a giden ve Benfica ile Almeria kulüpleri ile görüştüğü iddia edilen Makaridze'nin ön protokol gereği imza atması istendi. Bugüne kadar resmi sözleşmeyi imzalamayan Makaridze'ye bugün, bizzat kendisinin imzaladığı ön protokolün gereği olarak imza atması için ihtarname gönderildiği öğrenildi. 

Makaridze, ihtarnameye rağmen, milli takım kampının son günü olan 8 Eylül'e kadar Erzurumspor'a imza atmaması halinde, konu FİFA'ya bidirilecek. Makaridze'nin ön protokolde yazan ve kendisinin de imzalayarak kabul ettiği maddelere göre Erzurumspor'a 100 bin Euro ödeyecek ve en a 4 ay da futbol oynayamayacak. Ayrıca ön protokole aykırı hareket edip, kulübü mağdur ettiği için de FİFA tarafından belirlenecek tazminatı ödemeye mahkum edilecek. 

 

EN AZ 2 KALECİ TRANSFER EDİLECEK

Öte yandan Makaridze'nin kafaları karıştıran davranışları sonrasında B.B. Erzurumspor yönetimi, gündemine 2'si yabancı ve ülkesinin milli takımlarında görev yapan isimle, 2 de yerli kaleciyi gündemine aldı. Transfer komitesinin, Makaridze gelse bile bir kaleci daha alma kararı aldığı belirtildi. Transfer komitesinin, bir kaleci ile birlikte bir forveti mutlak suretle 1-2 gün içerisinde Mavi Beyazlı renklere bağladıktan sonra, diğer kaleci ve forveti de sonrasında kadroya katmayı planladığı ifade ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.