• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 07 Nisan 2016 13:30

LYS başvurularını kaçırmayın!

LYS başvurularını kaçırmayın!
LYS sınavı birden fazla oturuma sahip olan bir sınavdır. Üniversiteye hazırlanan adayların son adımı olarak bilinen LYS sınavlarına ait LYS başvuruları başladı. LYS başvurularını kaçıran adaylar o sene içerisinde yapıalcak olan LYS sınavlarına girmeye hak

Lise eğitimini tamamlayan her öğrenci ilerisi için kendine bir gelecek planlamıştır. Her birey çalışma hayatına karşı araştırmalarda bulunur. Yapılan bu çalışmalar sonucunda kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ve de istedikleri hayallerinde ki mesleklere ulaşmayı tercih ederler. Bütün hayatları boyunca bazı sorumlulukları yerine getirerek bir meslek sahibi olabilirler. Herkes kendi parasını kendi kazanmak gelecek için bir meslek sahibi olmak için gerekli eğitimlerini alırlar. Eğitim öğretim hayatımız boyunca bizler kendimizi geliştirmek daha da ilerletmek iyi bir meslek sahibi olabilmek için yıllarca okula gideriz. İlkokul ortaokul ve lise eğitimini aldıktan sonra artık lise son sınıfta bir sınava girerek lisans eğitimi almaya hak kazanmaya çalışabilirler. 

KARIŞIK

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLADI VE NE ZAMAN SONA ERECEK?

Bazı insanlar eğitimlerini tamamlamak için kendilerini geliştirirken bazıları da baba mesleği ya da ilgili işletme yerleri açarlar. Bunun dışında eğitim hayatı almak isteyen vatandaşlar lise diploması aldıktan sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınava girebilirler. Lise eğitimlerini tamamladıktan sonra kendilerine bir gelecek planlayıp bu geleceği hayata geçirebilmek için belli başlı bazı sınavlara girerler. Eğitim hayatlarını daha yüksek bir mertebede bitirmek isterlerse lise eğilimlerinden sonra lisans eğitimlerini tamamlamak için gerekli olan sınavlara başvuruda yaparlar. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizler lisans eğitimi alabilmek için üniversite sınavlarına giriş yaparlar. Artık ülkemizde yapılan bu üniversitede sınavlarına giriş yaparak istedikleri mesleğe sahip olmaya çalışırlar. Herkes bu üniversite sınavlarına katılımda bulunabilir. Ancak bazı hususlar vardır ki onlardan bir tanesi de üniversite seçme sınavı için yapılacak olan lise diplomasıdır. Lise diplomasına sahip olan herkes bu sınava başarıyla girebilir. Lise diplomasının dışında kişiler bu eğitimlerini tamamlamak isterler. Bunun yanında da ayrıca vatandaşalar bu üniversite eğitimlerini her yıl alabilirler. Çünkü her yıl belirli zaman dilimi aralıklarında bu sınavlar gerçekleştirilebilmektedir. Bunun dışında kişilerin başvuru yapacak oldukları bu sınava lise diploması olan ve başvuru yapan herkes sınava katılımda bulunabilirler. 

Her yıl ülkemizde yapılan sınavlardan biri olan YGS ve LYS sınavlarına her yıl ülkenin dört bir yanından katılım sağlanmaktadır. Mart ayı içerisinde yapılan YGS sınavının ardından adayları sürükleyen LYS heyecanı başlamıştır. LYS sınavı da haziran ayında beş sınavına başvuruda yapacaklardır. Herkes kendi ilgi alanlarında bu sınavlara giriş yaparak üniversite tercihlerinde bulunabilirler. LYS başvuru yaptıkları takdirde kişiler bu sınavlardan yüksek puan alarak istedikleri bölüme giriş yapabilirler. LYS başvurularını artık internet sistemi üzerinden oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde yapabiliriz. LYS başvurusu için ihtiyacınız olan tek şey internete erişim sağlamaktır. Bunun dışında sizler internete bağlı olduğunuz her türlü alanda işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcı adınız, T.C kimlik numaranız ve diğer bilgilerinizi kullanarak LYS başvurusu yapabilirsiniz. 1 Nisan tarihi itibari ile de LYS başvuruları başlamıştır. Adaylar unutmamalıdır ki son başvuru süresi 14 Nisan saat 23.59'a kadardır. LYS başvurusu yapacak olan adaylar bu tarihlere dikkat etmelidir. ÖSYM’nin resmi sayfası üzerinden hızlı bir şekilde LYS başvurusunda bulunabilirler.