• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Eylül 2016 13:02

Limdaş’tan yeni yatırım...

Limdaş’tan yeni yatırım...
Havalandırma sektörünün Erzurum’daki lider markası Limdaş, doğalgaz baca üretimine de başladı...

ERKHABER / GÜNCEL - Erzurum’da havalandırma sektörünün güçlü markası Limdaş şimdi de doğalgaz bacası üretimiyle şehre değer katıyor. 1992 yılında klima, ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri üretim ve montajıyla sektöre giren Limdaş faaliyet alanına bir yenisini daha ekledi.

KARIŞIK

Özellikle Erzurum’da doğalgaz dönüşümü sonrasında kaliteli baca üretiminde gördüğü boşluğu değerlendiren firma artık baca üretimi de yapabiliyor. Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikada üretime başlayan Limdaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Limon, ürettikleri bacaların dünya standartlarında olduğunu ve TSE belgeli bacalar ürettiklerini söyledi.

 

 

Erzurum’da son yıllarda özellikle doğalgaz dönüşümü yapılan kazan dairelerinde ısıtma sistemleri ile ilgili kalite bilincinin oluştuğunu ve teknolojik sistemlerin kullanılmaya başlandığını belirten Halil Limon, “Bu gelişmelere paralel olarak Türkiye’de bacaların yanma konusundaki önemi,baca malzemeleri seçimi,bacakesiti hesaplanması konusunda büyük gelişmeler oldu. Bizde bu gelişmeler ışığında Erzurum’a bu sistemleri getirebiliriz diye düşünerek, fabrikamızda yeni bir üretim bandı oluşturduk. Şu anda fabrikamızda dünya standartlarında doğalgaz bacası üretimine başlamış bulunuyoruz” dedi.

 

 

Doğalgaz bacasının ısınmayla ilgili son derece önemli olduğuna vurgu yapan Limon, “Atık gazların açık havaya atılması için binanın içine, binaya bitişik veya açık havada serbest olarak inşa edilmiş ve inşaat tekniği kurallarına uygun şartları sağlayan sistemlere baca sistemi diyoruz.  Aynı zamanda yarattığı çekme sayesinde, yanma için gerekli havayı ocağa ve kazana ulaştıran, yanma veriminin yüksek, ısıtma maliyetinin düşük olması ve çevre sağlığının korunması bakımından, bacaların yapılışı ve bağlantıları çok önemlidir.Brülör,kazan ve baca birbirlerine bağlı üç unsurdur.Yanma verimliliği bu üç unsurun uyumluçalışmasıyla mümkündür.Baca çekişinin yetersiz oluşu kazana yeterli yanma havasının sağlanamamasından, verimsizyanmanın oluşmasına sebep olur.Baca çekişindeki aşırılık kazanda alev kopmalarına,kazan suyunun soğumasına sebep olur. Bu noktada özellikle müteahhitlerimizin kaliteli baca kullanmaları ısı verimliliği için şart” dedi.

 

Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarında yeni bir üretim bandı oluşturan Limdaş, dünya standartlarına uygun üretim yapıyor. Her türlü baca için imalat yapabildiklerini belirten Halil Limon, fabrikadaki istihdam sayısının da arttığına dikkat çekti. Özellikle yeni yapılan binalarda bu sistemlerinin kullanılması gerektiğini belirten Limon, Erzurum’da yapılan bu üretim sayesinde maliyetlerinde düştüğüne dikkat çekti.