• ŞEpnolat üst

Kızılay Dağ Evi, TKF'ye peşkeş mi çekiliyor?

  • Büyükşehir-1

Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı tarafından binbir emekle ve güçlükle yaptırılan Palandöken Kayak ve Dağ Evi’ne Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) göz koyduğunu dün meslektaşımız Güven Uşun ortaya çıkardı.

 

Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve bu kayak sezonunda kapılarını açmaya hazırlanan 5 yıldızlı konfora sahip tesisin Kayak Federasyonu’na devredilecek olmasına şiddetle karşıyım.  Zira, federasyon yönetiminin kendi paşa gönülleri, zevk-i sefaları için bu tesisi almak istediklerini anlamak güç değil.

 

Erzurumlu hayırseverlerin katkılarıyla yapılan tesisin amacına uygun işletilmesi isteniyorsa, Erzurum Şube Başkanlığı’nda kalması en doğrusu olacaktır.

 

Kızılay Genel Müdürlüğü’nü her nasıl yapmışsa yapmış, ikna etmişler ama bu yanlış karardan geri dönüleceğini umut ediyorum.

 

Beylerin, hayır paralarıyla yapılan tesiste, 5 yıldızlı tatil yapmasına göz yumamayız!

 

Şimdi onlar diyecek ki, “kayakçılarımız kalacak!

Tesisi alana kadar "kayakçılar" denecek ama sonrasında olacağı peşinen söyleyeyim. O tesis federasyon yönetiminin, arkadaşlarının ve yakınlarının tatil mekanı, İstanbul jet sosyetesinin, kayakçı çocuklarının buluşma noktası, fakir-fukaranın çocuklarının da “yer yok, bir daha ki sefere” denilerek, kapıya konulduğu bir mekan olacak…

Hayır, buna asla ve kata izin veremeyiz…

 

Kızılay’ın bu tesisi Kayak Federasyonu’na devrine engel olmak, kimliğinde Erzurum yazan herkesin görevi…

 

Zaten Erzurum’a şaşı bakan, Erzurum’da “angarya” yarışlar düzenleyip, uluslararası etkinlikleri Kayseri’ye, İstanbul’a götüren bu federasyonun, Erzurum’da yapılan bu güzelliğe göz koymasının arkasında da kimse kusura bakmasın “iyi niyet” aramıyorum…

 

Çok açık ve net ki, beyler, çocukları öne sürüp, kendilerine 5 yıldızlı tatil yapacak güzel bir mekanı edinmek istiyorlar.

 

Ayrıca yine Güven Uşun’un yazısından öğreniyoruz ki, Kayak Federasyonu, Erciyes’e kendi bütçesinden otel yaptırıyormuş! Eğer bu doğruysa, demek ki bu arkadaşlar Erzurum’u saf-salak sanıyor! Erciyes’e kendi bütçenizden yapıyorsunuz da, Erzurum’da niye hali hazirda bir tesise “çökmek” istiyorsunuz? Madem Erzurum sizin için önemli, burada da yapsanıza bir otel?  Bir de federasyonun otel işletmeciliği gibi bir misyonu mu var? Erciyes'te neden otel inşa eder, Palandöken'de neden otel devralmak ister? Otelci misiniz kayakçı mı? Oteliniz olmayınca kayakçı yetiştiremiyor musunuz? 

 

Burada en büyük görev Erzurum milletvekillerine düşüyor. Hani, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın “Erzurum’a ihanet ediyorlar” diyerek suçladığı Erzurum Milletvekillerine düşüyor.

Başta Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ olmak üzere hiçbiriniz Erol Yarar’a bu sözünü geri aldırmayı başaramadınız. Bari, Erzurum’un elinden uçup gidecek bu tesise sahip çıkın da, şehlre büyük bir iyilik yapmış olun!