• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 10 Ekim 2022 00:00

Kuruluşun kenti Erzurum, kurtuluşun kenti İzmir'le buluşuyor

Kuruluşun kenti Erzurum, kurtuluşun kenti İzmir'le buluşuyor

ERKHABER / ERZURUM - Ege Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu ile İzmir Erzurumlular Vakıfı birlikteliği ile 13 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında İzmir Kültürpark'ta Erzurum Tanıtım günleri düzenlenecek. Fuar havasında geçmesi beklenen Tanıtım Günlerinin bu yılki teması ise "Kuruluştan Kurtuluşa Erzurum-İzmir" olacak.
Erzurum Tanıtım Günlerinin ön bilgilendirmesi için düzenlenen toplantıda İzmir Erzurumlular Vakfı Başkanı Dr. Kenan Kırkpınar ile Ege Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Zakir Salmanoğlu, hazırlıklar ve etkinliğin hedefleri hakkında basın mensupları ile dernek yöneticilerine bilgi verdiler. Bilgilendirme vesilesiyle Federasyon ve Vakıf üyeleri ile üye derneklerinin yöneticilerinin de davet edildiği kahvaltıda ilk sözü Vakıf Başkanı Dr. Kenan Kırkpınar aldı. Kırkpınar, öncelikle Erzurum Tanıtım Günlerinin hazırlanmasında başta  Federasyon Başkanı Zakir Salmanoğlu olmak üzere destek veren  herkese teşekkür etti. Federasyon Başkanı Zakir Salmanoğlu ile son 3 aydır çok yoğun bir trafik içinde çalıştıklarını, Erzurum ve farklı illere ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Kırkpınar, tanıtım günlerine temasına dikkat çekti. 
Erzurum Kongresi dolayısıyla Erzurum'u yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yeri olarak gördüklerini ifade eden Kırkpınar, Kurtuluş Savaşının 9 Eylül'de İzmir'de noktalanması dolayısıyla da İzmir'in Kurtuluş'un kenti olduğunu söyledi. Bu nedenle bu yılki temayı "Kuruluştan, kurtuluşa Erzurum" olarak belirlediklerini kaydeden Dr. Kırkpınar, "Buradaki esas amacımız, Erzurumu Erzurumluya tanıtmak değil. Amaç, Erzurumumuzun kültürünü, değerlerini İzmirli ile buluşturmak, İzmir'e tanıtmaktır" dedi. 
 

KARIŞIK

 

 

ERZURUM VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ DE KATILIYOR 
Federasyon Başkanı Zakir Salmanoğlu da tanıtım günlerinin içeriği hakkında bilgiler verdi. Vakıf Başkanı Kırkpınar ile neredeyse 8 ay önce istişare ederek harekete geçtiklerini anlatan Salmanoğlu, "İzmir Erzurum Vakfı Başkanı Kenan Hocam ile birlikte inanın yaklaşık 8 ay önce bunun istişaresini yaptık. Dedik ki öyle bir şey yapalım ki 'Kuruluştan Kurtuluşa Erzurum-İzmir" buluşması konsepti ile yapalım. Sayın Başkanım biraz tevazzu gösterdi, Vakıf başkanı olarak emeği çok... Erzurum'a birlikte gittik, Büyükşehir Belediye Başkanını, Valiyi, Üniversiteleri, İlçe belediye başkanlarını ziyaret ettik. Çok büyük katılım olacağını gördük. Erzurum'un 15 ilçe belediyesi, Büyükşehir, Valiliği, Kültür Turizm Müdürlüğü, üniversitelerimiz katılıyor. Öte yandan gelip burada da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, tanıtım günlerimizi Kültürpark'ta yapmak istedik. Sağolsun bize Kültürpark'ı tahsis etti. Bir takım destekler sağladı, ki hala sağlıyor. Daha sonra ilçe belediye başkanlarını ziyaret ettik. Başkanımın dediği gibi kuruluştan kurtuluşa diye çok güzel tarif etti. Biz de diyoruz ki Erzurum ülkemizin çimentosudur. Biz bugün de bu görevi icra etmek istiyoruz. Tanıtım günlerimize hem İzmir Büyükşehir ve İzmirdeki ilçe belediyelerimiz stant açacak. Hem de Erzurum Büyükşehir ve ilçe belediyeleri stant açacaklar. Biz de onlar arasında köprü olacağız. Ticari kaygılardan uzak, tam Erzurum tanıtım günleri olacak. Tam da Erzurumluya yakışır şekilde birleştirici bütünleştirici bir etkinlik yapıyoruz" şeklinde konuştu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.