• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 20 Eylül 2014 17:42

Kulüp açıkladı: İkinci yarıya kadar Erzurum'da maç yok!

Kulüp açıkladı: İkinci yarıya kadar Erzurum'da maç yok!
E Bilet turnikelerinin takılmaması nedeniyle içeride oynaması gereken Balıkesir ve Samsunspor maçlarını dışarıda oynayan BB Erzurumspor’dan kötü haber geldi. Bugün basın toplantısı düzenleyen kulüp yönetimi Ligin ilk yarısında iç sahada oynanacak bütün ma

ERKHABER / ERZURUM - E Bilet turnikelerinin takılmaması nedeniyle içeride oynaması gereken Balıkesir ve Samsunspor maçlarını dışarıda oynayan BB Erzurumspor’dan kötü haber geldi. Bugün basın toplantısı düzenleyen kulüp yönetimi Ligin ilk yarısında iç sahada oynanacak bütün maçların dışarıda oynanacağını açıkladı.  

KARIŞIK

BB Erzurumspor kulüp başkanı Dilaver Yılmaz ve Asbaşkan Ünsal Kıraç, Passolig turnikeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mağduriyetin giderilmesi için Federasyon yetkilileriyle sık sık görüştüklerini belirtti. Passolig turnikelerini kuracak olan ilgili firma ile TFF arasında anlaşma imzalandığının altını çizen Yılmaz, 3 hafta sonra turnikelerin yapımına başlanacağını söyledi. Firma yetkilileriyle görüştüklerini, turnikelerin kurulmasının 7 haftalık bir zaman alacağının kendilerine iletildiğini de ifade eden Yılmaz, “ 7 hafta sonra belirli tribünlerin turnikeleri tamamlanacak. Sınırlı sayıda seyirci alınmaya başlanacak. Stadın tamamen bitmesi devre arasını buluyor. Bu da ilk yarıda içerde oynayacağımız bütün maçlar dışarıda oynayacağımız anlamına geliyor”dedi.

BB Erzurumspor As başkanı Ünsal Kıraç ise, TFF başta olmak üzere konuyla alakalı olan tüm kurumlara tepki göstererek, “ taraftarlarımız müsterih olsun. Biz turnikelerin biran önce yapılması için elimizden geleni yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, Gençlik ve Spor eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve yeni bakan Osman Aşkın Bak’la defalarca görüştü. Yine Başkan sekmen ve ben TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve ekiyle bir araya geldik. Konuyu kendilerine defalarca anlattık. Mağduriyetlerimizi dile getirdik. Büyük ihtimalle ilk yarıda kendi evimizde oynayacağımız bütün maçları dış sahalarda oynayacağız”dedi.

GEREKLİ HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

E bilet turnikelerinin kurulmaması nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadıklarını da belirten Kıraç, “Reklam aldığımız firmalar isyan ediyor. Kombine bilet alan taraftarlarımız kombinelerini iade etmek istiyor. Bu büyük bir mağduriyettir. Stadyumda ki reklamların yayınlandığı LED ekrana 1 milyon TL harcadık. Tüm yetkili kurumlar hakkında hukuki süreci başlatıyoruz. Çünkü BB Erzurumspor’u mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur”diye konuştu.

TFF İLE YAPILAN TÜM YAZIŞMALAR BURADA

Bu konuda yönetimin suçlanmaması gerektiğini de savunan Kıraç, “TFF ile yaptığım yazışmalar burada. İç saha maçlarımızı dışarıda oynamak yerine ilk yarıda ki tüm maçlarımızı deplasmanda oynayalım diye TFF’den talepte bulunduk. Geçmişte bunun örnekleri var. Stadı tamamlanmayan bir çok takım ligin ilk yarısın deplasmanda 2. Yarısını kendi evinde oynamış. Biz kendi evimizde oynayacağımız maçları da deplasmanda oynuyoruz. Bu büyük bir haksızlık. Bu konuda TFF’ye yaptığımız başvuru da reddedildi”şeklinde konuştu.

TAKIMLAR STADLARINI VERMEK İSTEMİYOR

Stad bulmakta da zorluk çektiklerini hatırlatan Kıraç “Elazığspor sadece bir seferliğine stadını verdi. Rizespor’da hakeza aynı. Başakşehir ve Kasımpaşa’dan stad talebinde bulunduk Onlarda Avrupa maçları nedeniyle kabul etmedi. TFF’nin kapısına dayanıp bize stad bulmalarını isteyeceğiz. Erzurum dışında en çok taraftarımız İstanbul ve Bursa’da TFF’den bu iki şehirde bize stad ayarlamasını isteyeceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi.

STK’LARDA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Konuyu Başbakan yardımcısı Recep Akdağ başta olmak üzere tüm Erzurum milletvekillerine ilettiğini ayrıca Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na ise konuyu detaylı olarak anlattığını da hatırlatan Kıraç, açıklamalarını şöyle bitirdi;

 “İstanbul’da ki Erzurum dernekleri de bu konuda neler yapabiliriz diye bize ulaşıyorlar. TFF’nin binası Riva’da oraya gitsinler yetkililerle görüşsünler eminim ki bir faydası olacaktır. Yine hatırlatmak istiyorum. Önemli paralar harcayarak önemli transferler yaptık. Şu anda mağdur ediliyoruz. Gerekli tüm kurumlar hakkında hukuki süreci başlatıyoruz.”