• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Ekim 2016 11:09

Kültür Müdürlüğü'nü HÜLLE ile atama yapıldı...

Kültür Müdürlüğü'nü HÜLLE ile atama yapıldı...
Yaklaşık iki buçuk yıldır vekaletle yönetilen Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Almaz atandı.

ERKHABER / ERZURUM - Yaklaşık iki buçuk yıldır vekaletle yönetilen Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Almaz atandı.

Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olan Cemal Almaz, Resmi Gazete de önceki gün yayınlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın imzaladığı üçlü kararname ile Giresun İl Müdürü oldu.

KARIŞIK

"Kurum müdürleri, doğdukları ilde görev yapamaz" kuralına  takılan Cemal Almaz'ın önündeki engel böylelikle 'hülle' yöntemiyle aşılmış oldu. Bilindiği üzere aynı şekilde geçtiğimiz mayıs ayında Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Makine Teknolojisi Öğretmeni olarak görev yapan Giresunlu Kemal Gürgenci atanmıştı.
Bu kez, bir dönem Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı görevini de yürüten Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Almaz, Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine atandı. Almaz'ın Giresun'da göreve başlamasının ardından Erzurum'a İl Müdürü olarak görevlendirileceği öğrenildi.
Hatırlanacağı üzere Kemal Gürgenci'de Erzurum'da göreve başladıktan hemen sonra, tayinle Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne gitmişti.
Erzurum'da yıllarca İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapan Fikret Öztürk, yaklaşık 2,5 yıl önce Ankara'ya daire başkanı olarak atanmış, o günden beri müdürlük vekil müdürlerle yürütülmüştü.
Cemal Almaz'ın Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanması ile ilgili üçlü kararname Cumhurbaşkanı, Başbakan ve  Kültür Turizm Bakanı tarafından imzalanarak, 15 Ekim 2016 günkü 'Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.