• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Haziran 2018 16:04

KUDAKA Erzurum Kış Turizmi Değerlendirme raporunu paylaştı

KUDAKA Erzurum Kış Turizmi Değerlendirme raporunu paylaştı
KUDAKA Erzurum Kış Turizmi Değerlendirme raporunu paylaştı

ERKHABER / ERZURUM - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum’da kış turizm sektörünün mevcut durumunu incelemek, 2017-2018 kayak sezonunda yerli ve yabancı turistten elde edilen yaklaşık geliri tahmin etmek ve turistin memnuniyetini değerlendirmek amacıyla hazırladığı Erzurum Kış Turizmi Değerlendirme Raporu’nu kamuoyuna sundu. 
Mevcut kış turizm altyapısının, tesislerin, konaklama kapasitesinin ve turist verilerinin detaylıca analiz edildiği raporda; 2017-2018 kayak sezonunda Erzurum’a 138 bin yerli ve 20 bin yabancı turist geldiği, yabancı turistlerin büyük bölümünün özellikle Erzurum’a alışveriş yapma ve ülkemizin diğer tatil merkezlerine geçmek amacıyla gelen ve kısa süreli kalan İran ve Azerbaycanlı turistlerden oluştuğu belirtildi. 
Son beş yılda Erzurum’a gelen yabancı turist sayısında düşüş yaşandığı kaydedilen araştırmaya göre 2017-2018 kayak sezonunda havayolu ile gelen yabancı turist sayısı 4 bin 500 civarında gerçekleşti. Turistin yaptığı tahmini harcamaların hesaplandığı ve genel turist memnuniyetinin de ölçüldüğü çalışmada Erzurum’a gelen turistin kayak yapma imkânlarından, kar kalitesinden ve doğal güzelliklerden memnun kaldığı ancak Türkiye ortalamasına göre daha az harcama eğiliminde olduğu belirtildi. Erzurum’a kayak için gelen turistin toplam harcama tutarının yaklaşık 16 milyon olarak hesaplandığı raporda tüm konaklama tesislerinin sezon boyunca doluluğu sağlanarak bu gelirin yaklaşık 50.000.000 dolara kadar yükseltilebileceği de vurgulandı. 
Hazırlanan rapor mevcut turist profilinin göz önünde bulundurularak, kayak merkezinde ve şehirde sunulan turistik hizmetlerinin çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve bu amaçla uygun projeler hazırlanması gerektiğini ortaya koydu. 

KARIŞIK