• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Kasım 2018 14:57

Küçük Başkan Baturalp’in vaadini Başkan Orhan yerine getirdi

Küçük Başkan Baturalp’in vaadini Başkan Orhan yerine getirdi
Sınıf başkanlığı için adaylığını koyan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Baturalp Şener, sınıf arkadaşlarına seçim öncesi vaadini yerine getirerek tüm sınıfa satranç takımı hediye etti.

ERKHABER / ERZURUM - Sınıf başkanlığı için adaylığını koyan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Baturalp Şener, sınıf arkadaşlarına seçim öncesi vaadini yerine getirerek tüm sınıfa satranç takımı hediye etti. Baturalp, bu vaadini ise Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın destekleri ile yerine getirerek hem sözünü tuttu hem de arkadaşlarının ilgi odağı oldu. 
Saltuklu Mahallesinde hizmet veren Vali Vefik Kitapçıgil İlkokulu 3. sınıfta eğitim gören Baturalp Şener, sınıf başkanlığı için adaylığını koyduktan sonra seçilmesi sonrasında arkadaşlarına satranç takımı hediye edeceği vaadini verdi. Baturalp’in bu vaadi sınıf başkanı olmasına imkân sağlarken sonrasında verdiği vaadi gerçekleştirmek için çocukların dostu Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın kapısını çalma fikri doğdu. Baturalp’in isteğini yerine getiren Başkan Orhan, Vali Vefik Kitapçıgil İlkokulu’na giderek hediyeleri bizzat sınıf başkanı Baturalp ile birlikte dağıttı. 
Sınıf başkanlığı için verdiği vaadi yerine getiren Baturalp bir anda arkadaşlarının da gözdesi oldu. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın her fırsatta eğitime verdiği hizmetleri takip ettiğini söyleyen Baturalp çocukların gözdesi olan Başkan Orhan’dan olumsuz tepki almayacağından emin olarak bu vaadi verdiğini söyledi. Küçük Baturalp, Başkan Orhan’a desteğinden ötürü teşekkür etti. 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, eğitim ve öğretim alanında birçok kalemde belediye olarak varlık gösterdiklerini söyleyerek desteklerinin artarak süreceğini anlattı. 
Baturalp’ın sınıf başkanlığı için verdiği vaadin aslında arkadaşlarının satranca teşvik edilmesinde de büyük rol oynadığını kaydeden Başkan Orhan, “Aslında bu talebin özünde güzel bir spora teşvik olduğunu görüyoruz. Böylesi talepleri hiçbir zaman geri çevirmedik. Bundan sonrada benzeri talepleri karşılamaya hazırız. Çünkü geleceğin teminatı çocuklarımıza en iyi ortamların oluşturulması yerel yönetimlerin başlıca görevlerindendir” şeklinde konuştu. 

KARIŞIK