• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 22 Temmuz 2016 10:35

Korucuk’tan FETÖ’ye mesaj var: ''O hainle adımız bir daha anılmasın''

Korucuk’tan FETÖ’ye mesaj var: ''O hainle adımız bir daha anılmasın''
Geçtiğimiz Cuma günü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine en sert tepki FETÖ’nün doğduğu köy olan Erzurum’un Pasinler İlçesine Bağlı Korucuk Köyü’nden geldi.

KARIŞIK

 

ERKHABER / ORKUN ÇİZMELİ / ERZURUM - Köylüler ilk olarak köyde bulunan M. Fetullah Gülen Camisi’nin ismini değiştirdi. FETÖ’yle isimlerinin bir daha anılmaması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirten Köy Muhtarı Hulkettin Kızıltunç, “Biz vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Adımız bu hainle bir daha anılmasın. Bizim Fetullah Gülen adında bir hemşerimiz yok”dedi.

ADINA NE VARSA YIKILSIN Köyde FETÖ’ye ait misafirhane ve bir evin olduğunu ifade eden Muhtar Kızıltunç, “Kendi adının yazılı olduğu bir camimiz vardı. Oradan ismini kazıdık attık. Misafirhanenin adı da vakıf adına kayıtlı. Ben daha öncede yetkililerle görüştüm. Gerekirse evini ve misafirhanesini yıksınlar. Adını bile ağzıma almak istemiyorum. Bu hainin ismi buradan tamamen silinsin”diye konuştu.

 

 

BİZ VATANIMIZI SEVİYORUZ. BU HAİNLER HEMŞERİMİZ OLAMAZ Korucuk Köyü denilince akla ilk olarak Fetullah Gülen’in geldiğini ve bundan rahatsız olduklarını da söyleyen köy muhtarı Hulkettin Kızıltunç, “FETÖ’nün lideri olan bu adam bizim hemşerimiz olamaz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Zaten ne kadar akrabası varsa buraları terketti gitti. Biz alınterimizle ekmeğimizi topraktan çıkaran insanlarız. Zaten köyde de bunlar bir gruptu. Diğer köylüleri hiçbir zaman istemediler. Çıkıp gittiler. Bu köy artık FETÖ’nün köyü değildir. O hain bizim hemşerimiz değildir”şeklinde konuştu.

KÖY İMAMININ EVİNDE ARAMA Öte yandan bugün sabah saatlerinde Korucuk Köyü’ne gelen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri köy imamı Salih Codur’un evinde arama yaptılar.