• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ağustos 2020 13:13

Korkutan iddia! Günlük vaka 500'e ulaştı!

Korkutan iddia! Günlük vaka 500'e ulaştı!
Palandöken Gazetesi'nde yeralan habere göre, Erzurum'da günlük vaka sayısı 450-500'e ulaştı.

ERKHABER / ERZURUM - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının son bir aydan bu yana ciddi anlamda başgösterdiği Erzurum ile ilgili son derece ürkütücü bir iddia ortaya atıldı. Palandöken Gazetesi'nde yeralan habere göre, Erzurum'da günlük vaka sayısı 450-500'e ulaştı. Bu rakam Türkiye'de günlük açıklanan vaka sayısının neredeyse yarısına denk gelmesi, iddianın ne kadar ürkütücü olduğunu ortaya koymakla birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın verilerini de tartışmaya açtı. Gazetede yeralan iddia, Erzurum'daki tablonun vahametini ortaya koyarken, salgının yönetiminden sorumlu Erzurum Valiliği'nin şu ana kadar açıklama yapmaması da eleştiri konusu oldu. 

KARIŞIK

Erzurum kamuoyu kentteki günlük vaka sayısının 500'e kadar ulaştığı iddialarına rağmen, Erzurum Valiliği'nin ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun halen daha sürece "normal"miş gibi yönetmesi de eleştirilere neden oluyor.

Koronavirüs salgınının Erzurum'u bir aydan bu yana ciddi anlamda etkisi altına aldığına dikkat çeken vatandaşlar, "Sayı 500'e ulaştıysa, neden herşey normalmiş gibi hareket ediliyor? Günlük 500 vaka demek, bir ay içerisinde 15 bin kişinin hastalığa yakalanması anlamına gelir ki, bu hakikaten çok ürkütücü. Hal böyleyken, ilgili kişilerin radikal tedbirler almamasının nedenini de anlamakta güçlük çekiyoruz. Tablo buysa sokağa çıkma yasağına varıncaya kadar her türlü tedbirin süratle alınmasını istiyoruz" dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.