• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Mart 2017 15:42

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti
Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’ gelen KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve beraberindeki heyet Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti...

ERKHABER / ERZURUM-Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’ gelen KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve beraberindeki heyet Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. 
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Olçan, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasküler, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever, Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Bakanlık Görevlisi Arda Mercan ve Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan’dan oluşan heyeti ağırlayan Rektör Çomaklı, konuklara Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi verdi.
Üniversitenin 200 bin öğrencisiyle Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olduğunu aktaran Çomaklı, hedeflerinin eğitim kalitesini daha da yükseltmek olduğunu belirterek, nitelikli mezun vermenin önemine değindi.
KKTC ile Erzurum arasında oluşturulabilecek ortak paydaların belirlenmesi ve hayata geçirilmesi bağlamında önemli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten KKTC Milli Eğitim Bakanı Dr. Berova, KKTC’de öğrenim gören 93 bin üniversite öğrencisinin yaklaşık 50 bininin anavatan Türkiye’den geldiğini söyledi. Bu sayıyı artırmak ve akademisyen değişimi için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Berova, Atatürk Üniversitesi’nin nitelikli bilim adamlarından yararlanmak istediklerini ifade etti.

KARIŞIK