• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Mart 2017 12:34

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova’dan, Başkan Sekmen’e ziyaret

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova’dan, Başkan Sekmen’e ziyaret
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve beraberindeki heyetle, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

ERKHABER / ERZURUM- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ve beraberindeki heyetle, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. 
KKTC Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever, Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ile Bakanlık Görevlisi Arda Mercan’ın da bulunduğu ziyarette Başkan Mehmet Sekmen, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya Büyükşehir’in çalışmalarını anlattı.
Başkan Sekmen, ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tatlısu Belediyemiz Aziziye Belediyemizle kardeş belediyelerdir. Arada ne kadar kilometrelik uzaklıklar olsa da yavru vatandan Erzurum’a Dadaşlar diyarından da KKTC’ye uzanan bu sevgi selinden ötürü büyük bir onur duymaktayız. Turizm çalışmaları ve 12 Mart etkinlikleri nedeniyle ilimizde bulunan KKTC Heyeti’ni Erzurum’da ağırlamaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.
Bakan Berova da, tarihi ve kültürel görkemiyle Türkiye’nin en önemli şehri olan Erzurum’da bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.

KARIŞIK