• Büyükşehir-1
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 06 Kasım 2020 11:58 Haber Girişi : 06 Kasım 2020 12:00

Kırkpınar: Erzurum'da bütün binalar denetlenmeli...

Kırkpınar: Erzurum'da bütün binalar denetlenmeli...
İYİ PARTİ Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar uyardı! "Erzurum'daki binalar tek tek denetlenmeli..."

ERKHABER / ERZURUM - İzmir Depremi’nin bir kez daha Türkiye’deki konut stokunun halini gözler önüne serdiğini belirten, İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “ Erzurum’da fay hattı üzerinde. Devlet bir an önce Erzurum, merkez ve ilçelerindeki konutları denetleyerek, tedbir almalı.” dedi.

KARIŞIK

 

İzmir’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaşanan yıkıma dikkat çeken İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “ Dünya’da 6.0 üzerindeki her beş büyük depremden biri Japonya’da meydana geliyor. Ancak bu kadar yıkım yaşanmıyor.  Bunun nedeni ranta dayalı değil Depreme dayalı imar planlamalarının yapılıyor olması. Doğru düzgün zemin etüdü yapılmadan, gerekli denetimler gerçekleştirilmeden, yapılan binalar, ne yazık ki vatandaşlarımıza mezar oluyor.

 

Her yıkım yaşanan depremden sonra konu gündeme geliyor, ancak kısa zaman sonra unutuluyor. Erzurum’un bina stokunun da çok sağlıklı olmadığı biliniyor. Biran Önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyeler birlikte hareket ederek, binalar denetlenmeli. Her binanın girişine yapılan denetimin sorucu asılmalı. Vatandaş ev alırken yada kiralarken, evin deprem noktasında dayanıklı olup olmadığını görebilmeli. Nasıl ki binalardaki asansörler denetlendikten sonra durumunu belirtir bir etiket yapıştırılıyor, binalarla ilgili de böyle bir çalışma yapılmalı.

 

Deprem noktasında dayanıklı olmayan binalar, yıkılıp, Devlet desteğiyle yeni binalar yapılmalı. Kentsel dönüşüm dediğiniz şey, işte budur. Yoksa müteahhitte rant sağlamak için kentsel dönüşüm yapılmaz. Bakın bir imar barışı çıkarıldı. Ne kadar kaçak, köçek yapılmış bina varsa doğru düzgün denetlenmeden ruhsatlandırıldı. Bir tarafta kentsel dönüşüm diyeceksiniz, Deprem yönetmeliği diyeceksiniz, diğer taraftan imar barışı çıkaracaksınız. Bu böyle olmaz. Çıkarılan kanunlar yönetmelikler, uygulanmadan kağıt üzerinde kalıyorsa hiçbir anlam ifade etmez.

 

Biz İYİ Parti olarak bir kez daha uyarıyoruz. Erzurum’da ivedilikle, bu çalışmalar hiç vakit kaybetmeden, bu günden itibaren başlatılmalı. Aksi takdirde Allah korusun yaşanacak olan bir depremde herkes vebal altındadır.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.