• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 25 Ocak 2022 12:04

Kırkpınar'dan Öz ve Taşkesenlioğlu'na sert tepki...

Kırkpınar'dan Öz ve Taşkesenlioğlu'na sert tepki...
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'e, Kırkpınar'da tepki gösterdi. Kırkpınar yaptığı açıklamada, “ Sanırım Mehmet Emin Öz bu konuşmayı aynaya bakarak yapmış.” dedi.   

ERKHABER / ERZURUM -  AKP Erzurum İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün , “Seçimi kazanmak için her yolu mubah gören, her türlü iftirayı atabilen, her türlü yalanı söyleyebilen bir muhalefet yapısı var. Demokratik bir muhalefet yapısı uzun zamandan beri yok.  Bu seçim az önce de belirttiğim gibi bir kurtuluş savaşıdır.” sözlerine bir tepki de İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar’dan geldi. Kırkpınar, “ Sanırım Mehmet Emin Öz bu konuşmayı aynaya bakarak yapmış.” dedi.  

KARIŞIK

 

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar gündeme dair yaptığı açıklamasında, geçtiğimiz gün Partisinin Danışma Meclisi toplantısında muhalefeti demokratik olmamakla suçlayan Mehmet Emin Öz’ü hedef aldı. Eleştiri oklarını Öz’e yönelten Kırkpınar, “ Mehmet Emin Öz sanırım bu açıklamayı aynaya bakarak yapmış. Anadolu’da yaygın bir söz vardır. “ Kendi gözündeki merteği görmez elin gözündeki çöpü görür.” diye. Mehmet Emin Öz’de aynen böyle. 20 yıldır neredeyse muhalefet olmadan bu ülkeyi yönettiler. İstiyorlar ki herkes kendileri gibi düşünsün. Biad etsin, baş eğsin. Yaptıkları her şeyi mübah görsün, sesini yükseltmesin, konuşmasın, anlattıkları yalanlara sorgulamadan inansın. AK Parti’nin Demokrasi anlayışı bundan ibaret. Saltanatımız sürsün de ne olursa olsun. Özendikleri Saltanat döneminde bile, Yavuz Sultan Selim ile başlayan bir geleneği Mehmet Emin Öz’e hatırlatmak isterim. Padişah Cuma selamlığına geldiğinde seçilmiş bir Yeniçeri, “ Mağrur olma Padişahım, senden büyük Allah var” dermiş. Nasıl güzel bir kontrol mekanizması. Bu gün genel başkanlarına mağrur olma diyemeyenler, kalkmış   “ Seçimi kazanmak için her yolu mubah gören muhalefet var” diyor. Komik olmayın..! Vatandaş artık sizin bu söylemlerinize inanmıyor, neyin ne olduğunu görüyor. 

 

İktidarın ellerinden gittiğini görüyorlar, o kadar çaresizler ki aynı toplantıda milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban konuşurken muhalefeti hedef alarak  “Onların oyunu çok bizim de imanımız çok. Biz bu imanla mücadele ettikçe ayağımızın altına neyi koyarlarsa koysunlar mücadeleye devam edeceğiz” demiş. Sayın vekilde iman ölçmeye başlamış.Acaba elinde bir iman metre mi varSize oy verenlerin imanı çok da oy vermeyenler imansız mı? Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır, bu nasıl bir din anlayışıdır. Yetti artık dini, imanı siyasete alet ettiğiniz..! Sizin ne haddinize insanların imanını sorgulamak?  Zehra hanıma Hucurât Suresi - 13 . Ayeti hatırlatmak isterim. “ Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH her şeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.”  Evet yüce Yaradan her şeyi bilir ve her şeyden haberdardır, bunu unutmamanızı size tavsiye ediyorum.” dedi. 

 

Kırkpınar sözlerini şöyle sürdürdü; “ Son günlerde yaşanan olaylar vatandaşı  incitmiş ve ülkemizin itibarını zedelemiştir. Ak Parti döneminde karşımıza çıkan bu yeni icatlar tamamen demokrasi ve hukuk katliamı üzerine. Ekonominin durumu ortada. Sırf bu gündemleri değiştirmek için başvurdukları algı operasyonları daha vahim sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Özgür iradeleri ile fikirlerini beyan eden insanların cezaevlerine atıldığı bu sistemde insan haklarından bahsetmek akla ziyan bir durumdur. Faturasını ödeyemediği diye karanlıkta ve soğukta uyuyan yurttaşlarımız var. Maaşı eline geçmeden borçlara giden memurumuz işçimiz var. Bir kira parası maaş alan emeklimiz var. Siftah etmeyi unutmuş borç batağında esnafımız var. Toprağını ekemeyen, hayvanını besleyemeyen köylülerimiz var. Bu durumda ekonominin iyi olduğunu iddia eden bir iktidar var karşımızda. Bizdensen her şey mübah,  öteki isen her şey günah diye yaftalanan insanlarımız var. Bu ortamda hukuktan adaletten bahsetmek ne kadar akıl karıdır.

 

Buradan vatandaşlarımıza söz veriyorum. İYİ Parti iktidarında, faturasını ödeyemedi diye karanlıkta soğukta uyuyan bir yurttaş kalmayacak. Yarınından umutsuz işsiz bir genç kalmayacak. Maaşı yetmiyor diye banka banka gezen bir memur bir işçi bir emekli kalmayacak. Esnafımız siftahsız günleri unutacak, eski bolluk ve bereketine geri dönecek. Köylümüz tarlasını ekecek mahsülünü bereketiyle alacak. Hayvancılık dünyaya örnek seviyelere gelecek.

 

İktidarın oluşturduğu bu psikolojik yıkımı sonlandıracağız. Şiddeti toplumun hafızasından sileceğiz. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz, polislerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız ve tüm vatandaşlarımız şiddete uğramadan güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürecektir. Biz İYİ Parti iktidarında bu olayların kaynağı olan sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sebeplerin kökünü kazıyacağız. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünün olduğu adalet sistemini hayata geçireceğiz. Fikirlerini ifade etti diye cezaevlerine atılan bir kişi bırakmayacağız. Özgür basın özgür iradenin tecelli etmesi için mücadele edeceğiz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.