• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ocak 2018 13:15

Kireçli Dağı tünel projesi tamamlandı

Kireçli Dağı tünel projesi tamamlandı
Narman’ın Erzurum’la bağlantısını kısaltacak Kireçli Dağı Tüneli’nin projesi tamamlandı. Tünelin ihalesinin yapılması için yatırım programına alınması teklif edildi.

ERKHABER / ERZURUM - Narman’ın Erzurum’la bağlantısını kısaltacak Kireçli Dağı Tüneli’nin projesi tamamlandı. Tünelin ihalesinin yapılması için yatırım programına alınması teklif edildi.

KARIŞIK

Narmanlılar’ın yıllardır hayalini süsleyen Kireçli Dağı Tüneli’nin projesi tamamlandı. İlçeyi Tortum üzerinden Erzurum’a bağlayacak ve yolu kısaltacak tünel in yatırım programına alınması için çalışmalar başlatıldı.

Özellikle kış mevsiminde sürücülere geçit vermeyen Kireçli Dağı Tünel müjdesi Narman’da büyük sevinç yaşattı. Tünelin yapılması için yıllardır büyük uğraş veren Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “Narman’da inşallah bir hayal gerçekleşiyor. Geçen yıl tünelin proje ihalesini yapmıştık. Bugün itibariyle proje tamamlandı”dedi.

Tünelin inşaat yapımı için yeni bir ihaleye çıkılacağını da hatırlatan İşleyen, “Bunun için tünel projesini yatırım programına aldırmamız gerekiyor. Bu noktada başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’e ve tüm Erzurum Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, tünel inşaat yapımının yatırım programına alınması için teklif yazdı. İnşallah en kısa sürede tünel inşaatı başlayacaktır”diye konuştu.