• ŞEpnolat üst

Kimse ABDAL değil Burhanettin Eser!

  • Büyükşehir-1

 

 

Narman’da 14 Ağustos’ta Aşık Sümmani Şenlikleri kapsamında Grup Abdal konseri yapılacak. 2019 yılında da aynı ekip Narman’da şenlikle katılıp konser vermişti. Belediye Başkanı Burhanettin Eser bu ekibi çok seviyor alacak ki 2022’de yine davet etmiş!

 

Şimdi ne var bunda diyebilirsiniz? 

 

Grup Abdal’ın müzik yapma biçimini bende beğeniyorum. Halk müziği eserlerini formlarını çok bozmadan günümüze uyarlayıp seslendirmelerinden de keyif alan biriyim. 

 

Ancak Grup Abdal, sanatından çok siyasi duruşuyla ön planda olan bir ekip! Başkan Burhanettin Eser biliyor mu bilmem ama, solistleri Burcu Sarak Gezi Parkı eylemlerinde en ön sıralardaydı. Hatta polis tarafından gözaltına alınışını, bütün sol basın büyüterek vermiş, “bir sanatçıya bu yapılamaz” diye günlerce konu etmişti. Yani Grup Abdal, sanatını icra ederken politik mesajlarda veriyor.

 

Sayın Eser bu grup sizim mahallenizden değil. 2019 yılında da bu ekibi getirdiğinizde şehirde Sümmani Şenlikleri, “bu şekliyle anılmasın” diye yazıp çizmemiştik. Ancak bu ısrarınız karşısında hiç kusura bakmayın yazmadan geçemeyeceğim!

 

Başkan Eser’i bu konuda kendi partilileri de uyarmış. Ancak dikkate almamış.  “Sünmani Türkülerini en iyi bu ekip söylüyor” diye de bu ısrarını savunmuş. 

 

Sanki mübarek, müzikoloji mezunu! 

  

Mesela gençler de Aleyna Tilki’yi, Hadise’yi çok seviyor. Onlara da bir konser verdirebilir misin Başkan? Ya da ben sesini çok beğeniyorum Melek Mosso’nun, Narman Belediyesi sponsorluğunda, Narman’da bir konser verdir de elin değmişken gelip izleyeyim!   

 

Yani burada kriter sadece senin beğenin mi Başkan Burhanettin Eser? 

 

Sen bu tür etkinlikleri düzenlerken hiç mi kimseye sorup danışmıyorsun? 

 

Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz’ı aradım, “bizim bilgimiz yok” dedi. “Hatta bundan bir önceki Sümmani Şenliklerini nezaket gösterip bizi davet etmemişlerdi. Sonrasında davetiyeniz kargoda kaldı diye söylenmişti.” dedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü de “bizi etkinliğe karıştırmadılar, bizden sadece konser öncesi sahne alacak Erzurumlu aşıklarla tır talepleri oldu, onları karşıladık” dediler. 

 

Yani tek karar verici, Başkan Burhanettin Eser, “Mühür bende Süleyman benim” anlayışıyla yapmış organizasyonu!

 

Gelelim meselenin bir diğer boyutuna, Sayın Başkan daha sizin adınızı kimse bilmezken, Narman’da vesile olup Sünmani Şenlikleri’nin düzenlenmesini sağlayan, tüm Türkiye’ye hatta dünyaya hem Sümmani’yi hem Narman’ı tanıtan rahmetli İbrahim Erkal’di. İbrahim Erkal’ın kardeşi, Narmanlı hemşeriniz Abdullah Erkal’i bu etkinliklere davet etmek hiç aklınıza gelmedi mi? 

 

Grup Abdal’a seferber ettiğiniz belediye imkanlarının en azından bir kısmını da Abdullah Erkal için ayıramaz mıydınız? 

 

Hem Abdullah bize rahmetlinin emaneti değil mi? 

 

Yine hemşeriniz Erzurumlu sanatçı İsmail Bingöl’ü, (Narman’da da sınıf arkadaşınız olduğunu biliyorum) davet edip Narmanlılarla buluşturmak hiç aklınızın ucundan geçti mi? 

 

Erzurum’da Sümmani Türkülerini o davet ettiğiniz Grup Abdal’dan kat be kat güzel seslendiren (bu arada bende müzikolog değilim) Şahin Sarıgül var mesela kendisini tanır mısınız? 

 

Sevmesem de bu sözü “ne yazık ki ev danasından öküz olmuyor” vesselam…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Narman Lisesi 1982 11 Ağustos 2022 17:36

    Mehmet Dadaş İbrahim Erkal Burhanettin beyin iki üst sınıf. İbrahim Erkal 1982 Narman Lisesi 6 Fen Mezunu. Kendim orta ve liseyi birlikte okuduk. Ben Edebiyat İbrahim Fen Bölümünden. Onun için Burhanettin bey rahmetli İbrahim'in lise yaş devresi değil. Saygılarımla

  • Muammer DERDİYOK 11 Ağustos 2022 10:58

    Sayın Sinan bey, bir Sümmani torunu olarak bizlerin rahatsızlığını ve ızdırabını bir nebze dile getirdiğinizden dolayı teşekkür ederim. Sümmani ismini kullanıp farklı faaliyetler peşinde koşturarak Sümmani kişiliğiyle bağdaşmayan işler, Sümmani asaletine ve maneviyatına zarar vermektedir. Bizlerde bunun farkındayız. Fakat sözümüz geçmiyor her ne kadar da hanedandan olsakda. Finansal boyutu başkaları olunca söz hakkı onların oluyor. Yani paran varsa sözün yanlışta olsa doğrudur. Nice sarhoşların Sümmani proğramları sunduğunu gördük ve şahit olduk , utandık utanç duyduk fakat duyuramadık, hiçbir sanatçıyı kınamıyorum , herkes yerini bilsin yerinde kalsın, yöresel değerlerimizin de değeri kıymeti bilinsin istiyoruz. Sanatçı ayrı proğram yapmalı, Sümmani ayrı proğramla anılmalı, yani sapla saman ayrılmalı, Diyecek ve yazılacak daha çooook dertler var. Yani Sümmaniyi okumadan anlamadan anma programı yanlışla dolar. Bir şeyi okumak güzeldir, anlamak daha güzeldir, Daha güzeli onunla yaşamak güzeldir.

  • Tolga KINALI 10 Ağustos 2022 22:42

    Sy medya mensubu arkadasim sanati sanatciyi bile ayriştirmişşiniz şimdi senin haberini nasil yanli yazilmanis diye bilirim artik şu ayrimi yapmasaniz olmazmi.sy B eserin narmana da narmanliyada katigi güzel şeyler vardir eeeeee hayat buya kirk yil tasirsin sirtinda in biraz yoruldum dedigin an sen yanlişsin.ayristirmadan hakka niyetli bir bld başkani olarak sy eseri tebrik ediyorum

  • Mehmet Dadaş 10 Ağustos 2022 20:26

    Helal olsun size Sinan bey. Vallahi içimizden geçenleri yazmışsınız. Az bile olmuş. Galiba başkan ibrahim Erkal'inde sınıf arkadaşıymış. (Yanlışım varsa düzeltin) Abdullah Erkal başta çağrılacakken bu şehire bir kuruş faydası olmayanlatı çağırmak hiç hoş değil.