• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 15 Eylül 2022 19:25

KENDi AMELiYATINI CANLI YAYIN GiBİ iZLEDİ

KENDi AMELiYATINI CANLI YAYIN GiBİ iZLEDİ
Op. Dr. Taner Evcimik ve ekibi, yaşadığı birden çok sağlık sorunları nedeniyle genel anestezi alması çok riskli olan aşırı kilolarından kurtulmak isteyen hastaya, uyutmadan canlı canlı tüp mide ameliyatı yaptı.
KENDi AMELiYATINI CANLI YAYIN GiBİ iZLEDİ

 

KARIŞIK

ORKUN ÇİZMELİ - ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - Özel Buhara Hastanesi’nde son derece dikkat çekici bir ameliyatın altına imza atıldı. Aşırı kilolarına bağlı olarak yaşadığı kalp sorunları nedeniyle kalp doktorlarının “Zayıflamazsan fazla yaşayamazsın” cevabı üzerine zayıflayabilmek için Buhara Hastanesi’nin Obezite Servisi’ne müracaat eden hastanın yapılan kontrollerinde genel anestezi için riskli olduğu tespit edildi. Uzmanların yaptığı değerlendirme sonucunda genel anestezi için hayati riskler taşıdığı belirlenen 52 yaşındaki hasta, “canlı canlı” ameliyat edilerek, kilolarından kurtarıldı. 

 

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrah Op. Dr. Taner Evcimik, “Bronşit, uyku apnesi ve bypass ameliyatları nedeniyle genel anestezi alması mümkün olmayınca, kendisini uyutmadan, çok başarılı bir operasyon yaptık. Hastamızı ameliyattan 3 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” dedi.

 

 

KİLOLARINDAN RAHATSIZLIK DUYUYORDU

Daha önce bypass ameliyatı olan ancak kalp sorunları devam etmesi nedeniyle görüştüğü Kalp ve Göğüs Hastalıkları uzmanlarının “Zayıflamazsan fazla yaşayamazsın” değerlendirmesi üzerine 145 kiloya sahip 52 yaşındaki Naci Diyarbakırlı, Şubat ayı içerisinde Buhara Hastanesi Obezite Servisine “zayıflamak istiyorum” diyerek müracaat etti. 

145 kilo ağırlığı nedeniyle Morbid Obezite (ölümcül şişmanlık) teşhisi yapılan hastanın genel kontrollerini gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Taner Evcimik, KOAH, geçirilmiş bypass ameliyatı, uyku-apnesi, taşlı kese, mide fıtığı/reflü, karın bölgesinde fıtık, Morbid Obezite (ölümcül şişmanlık) nedeniyle anestezi uzmanlarından “anestezi alması uygun olur mu?” diye görüş istedi. Ancak anestezi uzmanlar, “Geçirdiği ameliyatlar ve var olan rahatsızlıkları nedeniyle genel anesteziyi kaldıramaz” raporu verdi. 

Op. Dr. Evcimik ve anestezi uzmanları, uzun süren istişareler sonucunda kilolarından kurtulmak isteyen hastayı, dünyada nadir yapılan bir yöntemle ameliyat etmeye karar verdi. Hasta Naci Diyarbakırlı da aşırı kilolarından kurtulmak istediğini belirterek, “canlı canlı” ameliyat olmayı kabul etti. Bunun üzerine Naci Diyarbakırlı, Şubat ayının son günlerinde yüksek torakal anestezi ile uyutulmadan sadece omurga seviyesinden anestezi verilerek ameliyata alındı. Ameliyatta ağrı yaşamaması için de omuzlarına ekstradan sinir blokları uygulanan hastaya yapılan operasyon başarıyla sonuçlandı. 

 

 

OP.DR. EVCİMİK: ANESTEZİ ALMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ

Naci Diyarbakırlı adlı hastayı ameliyattan 3 gün sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettiklerini anlatan Op. Dr. Taner Evcimik, operasyon sürecini şöyle anlattı: 

 

Naci bey bize aşırı kilolarından dolayı müracaat etti. Tüp mide ameliyatı olmak istedi. Yıllardan beri bronşit, uyku apnesi sendromu, daha önce kalp krizi nedeniyle bypass ameliyatı geçirmişti. Ameliyat yapabilmek için uzun süre tedavi ettik. Ancak normal bir narkozu, anesteziyi kaldıracak durumda değildi. Anestezi doktorumuz Sinan beyin çok büyük destekleriyle yüksek torakal anestezi ile kendisini uyutmadan, omurga seviyesinden bir anestezi uygulandı. Ameliyatta ağrı yaşamasın diye omuzlarına ekstradan sinir blokları uyguladılar. Ameliyatımız çok başarılı geçti. 3 gün hastanemizde misafir ettikten sonra taburcu ettik. Aradan geçen 7.5 aylık sürede 145 kilo ile tedavisine bağladığımız hastamız toplamda 55 kilo vererek, 90 kiloya kadar düştü. Bu da ayda ortalama 7.5 kilo kaybına işaret ediyor ki, son derece sağlıklı ve olması gereken bir hızı gösteriyor. Hedefimiz 70’li kilolara gelmesi ve bu yönde de sürecimiz devam ediyor. Şu anda son derece sağlıklı ve kilolarından kurtulduğu için de mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor… 

 

 

 

 

“AĞRI, SIZI HİSSETMEDİM, AMELİYATIN HER ANINA ŞAHİT OLDUM”

 

Canlı canlı tüp mide ameliyatı gerçekleştirilen ve operasyonun her anına “şahitlik” eden Naci Diyarbakırlı ise tüm ameliyat süresince uyanık olduğunu belirterek, “Ameliyatta uyanıktım.  Hiç birşey hissetmedim. Ağrı, sızı falan yaşamadım. Operasyon boyunca doktorumuz ve ameliyat ekibi bana çok yardımcı oldu. Stres yaşamamam, korkuya kapılmamam için ellerinden geleni yaptılar. Ameliyattan sonra hemen ayağa kalktım. 3 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldumAmeliyattan sonra toplam 55 kilo vererek, sağlıklı bir yaşama kavuştum. Şu anda 90 kilodayım. Doktorlarım sürecin sonunda 70’li kilolara gelmemi hedefliyor. Allah’a çok şükür çok mutlu ve sağlıklıyım. Op. Dr. Taner Evcimik ve tüm ekibine minnettarım” dedi. 

 

 

 

 

 

AMELİYATTA BU YÖNTEMLER UYGULANDI

Yüksek Torakal Anestezi: Sırt omurgalarından yapılan iğne ile göğüs bölgesinden ayaklara kadar olan vücut bölgesi hissizleştirilmesi.

Omuz bloğu: Laparoskopik ameliyatlarda karın içi hava ile şişirilir. Bu şişen karın omuz bölgelerinde ciddi ağrıya yol açar. Genel anestezi verilmeyecekse omuz ağrısı olmasın diye omuz bölgesi duyusu buraya yapılan sinir blokları ile hissizleştirilir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.