• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Kayak Federasyonu'na bir tepki de AK Parti'den: Kabul edilemez, büyük bir cehalet!

Kayak Federasyonu'na bir tepki de AK Parti'den: Kabul edilemez, büyük bir cehalet!
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ERKHABER'in gündeme getirdiği bayrak skandalıyla ilgili olarak Kayak Federasyonu'na son derece sert bir açıklama yaptı.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Kayak Federasyonu'nun Erzurum'da 19-21 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Dünya Snowboard Şampiyonası'nda milli takım sporcularını, üzeri Ay Yıldızla süslenmiş board tahtasıyla kaydırıp, Türk bayrağını adeta ayaklar altına aldırmasına toplumun her kesiminden tepkiler artarak devam ediyor. Bayrağa yapılan büyük hakarete tepki gösterenler arasına AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz de katıldı. ERKHABER'e konuşan Öz, olayın başlı başına bir skandal olduğunu belirterek, "Asla kabul edebileceğimiz, hoş karşılayacağımız bir olay değil. Art niyet olduğunu düşünmüyorum ama büyük bir cehaletin olduğuna inanıyorum. Afrin'de mehmetçiğimiz vatan için, bayrak için canını ortaya koyarken, Kayak Federasyon'un bayrağa yaptığı saygısızlığı kabul etmemiz söz konusu bile olamaz. Akla ziyan bir olaydır bu" dedi. 

KARIŞIK

 

"BÜYÜK BİR CEHALET SÖZ KONUSU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın defalarca liderlerin yerlerinin belirlenmesi maksadıyla yere konulan Türk bayrağını yerden alıp, öpüp cebine koyduğuna dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, şunları söyledi: Şimdi böyle bir hassasiyetin olduğu bir ülkede, Cumhurbaşkanımızın yerde görmeye bile tahammül edemediği bayrağımızı, board tahtasına koyup, sporcuların ayaklarının altına aldırmak akla ziyan, kabul edilemez bir durumdur. Başka milletlerin bu yönde tarzı olabilir ama bizim milletimizin tarzı asla bu değildir. Sorumsuzca, düşünülmeden yapılmış bir büyük hata olarak yorumluyorum. Art niyet olduğunu düşünmüyorum ama büyük bir cehalet olduğuna inanıyorum. Ordumuz şu anda Afrin'de ülkemiz için binlerce askerimizle savaş veriyor. Şehitlerimiz, gazilerimiz oluyor. Ne için? Hepsi bu vatan, bayrak için! Afrin operasyonuna destek olmak, insanlarımızın evlerini, işyerlerini donatmaları için günlerdir ev ev sokak sokak Türk bayrağı dağıtıyoruz. Bizler bunu yaparken, bayrağın board tahtasına konulması şuursuzluk, cehalettir. 

 

"ŞAMPİYONANIN ORGANİZASYONU DA ÇOK KÖTÜYDÜ!"

Kayak Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın da organizasyon anlamında son derece başarısız olduğuna dikkat çeken Öz, "Yine ERKHABER yazmıştı, açılış toplantısında yabancı sporcular baş köşede oturtulup, Türk sporcular ayakta bekletilmişti. Böyle birşey olabilir mi? Bizim çocuklarımız için yer mi yok? Başından, sonuna kadar özensizce yapılmış bir organizasyon. Kimsenin haberi olmadığı, şehire tanıtımının doğru düzgün yapılmadığı, kimsenin çağrılmadığı, davet edilmediği, özensizce yapılan bir organizasyondu. Bayrak skandalı da tuzu biberi oldu" diye konuştu...

 

SP İL BAŞKANI ÇALIK'TAN DA TEPKİ GELDİ

Öte yandan Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık da sosyal medya hesabından konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. "Sorumlu kim?" diye soran Çalık, Türk bayrağının "dekor malzemesi" olarak kullanılmasının kabul edilebilir olmadığını belirterek, "Snowboard Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Kayak Federasyonu ciddi bir rezalete imza attı ! Bayrağımız manasını kavrayamamış kişilerin elinde ''dekor malzemesi'' olmamalı biraz ciddiyet lütfen!" dedi.