• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ocak 2018 13:05

Kayak Federasyonu SUS-PUS!

Kayak Federasyonu SUS-PUS!
Türk bayrağını snowboard tahtasına işleyip, sporcularını bu şekilde yarıştırdığı ortaya çıkan Kayak Federasyonu, skandalın ardından sessizliğe büründü...

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’da 19-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Kayak Federasyonu'nun milli takım sporcularını, üzeri Ay Yıldızlı Türk bayrağıyla süslenmiş snowboard tahtası yarıştırdığının ERKHABER tarafından ortaya çıkarılmasının ardından federasyon sessizliğe büründü. Kamuoyunda infial uyandıran ve federasyona yönelik sert tepkileri de beraberinde getiren skandalla ilgili Kayak Federasyonu'nun şu ana kadar herhangibir açıklama yapmaması, tepkilerin artmasına neden oluyor. Her işinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını kullanan ve bu yolla dilediği gibi hareket etmekle tanınan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın skandalla ilgili kendisini nasıl savunacağı da merak ediliyor. 

KARIŞIK

 

ERKHABER'in müthiş bir habercilik örneği göstererek ortaya çıkardığı skandala özellikle sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, MHP ve CHP il başkanlarının yanı sıra, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Türk Dili ve Edebiyat Derneği, ŞEHİRDER gibi STK'lar da skandalı kınayan ve sert dille eleştiren açıklamalarda bulundular. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren binlerce vatandaş., Kayak Federasyonu yetkililerinin kamuoyundan ve Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini savunurken, bazı kesimler de sorumlular hakkında en ağır cezanın verilmesini istiyor. 

 

GÖZLER SAVCILIK, BAKANLIK VE GENEL MÜDÜRLÜKTE

Öte yandan Türk bayrağına ağır hakaret içeren, Bayrak Kanunu'nun açıkça ihlal edildiği skandalla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın yanı sıra Spor Bakanlığı ile Kayak Federasyonu'nun bağlı bulunduğu Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nün soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merakla bekleniyor. Şu ana kadar ilgili kurumlardan herhangibir hareket göze çarpmazken, bazı hukukçuların da gelişmelere göre ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı belirtiliyor.