• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 30 Ocak 2018 22:14

Kayak Federasyonu, özür dilemedi, skandalı savundu, herkesi kötü niyetli ilan etti...

Kayak Federasyonu, özür dilemedi, skandalı savundu, herkesi kötü niyetli ilan etti...
Kayak Federasyonu, özür dilemedi, skandalı savundu, herkesi kötü niyetli ilan etti...

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’da 19-21 Ocak tarihleri arasında yapılan Snowboard Sbx Dünya Kupası’nda Snowboard Milli Takımı sporcularının üzeri Türk bayrağını simgeleyen ay yıldızla süslenmiş board tahtasıyla yarıştırılmasına yönelik tepkilere Kayak Federasyonu’ndan sonunda cevap geldi. Kendilerine yönelik tepkilere ve “açıklama” çağrılarına kayıtsız kalan Kayak Federasyonu, ERKHABER’in Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuruyu cevaplandırmak zorunda kaldı. Federasyon, CİMER’e gönderdiği cevap yazısında, haberi yapan ve konuyla ilgili açıklamada bulunan herkesi “KÖTÜ NİYETLİ” olmakla suçladı.

 

FEDERASYONA GÖRE HERKES KÖTÜ NİYETLİ, SADECE ONLAR PÜRÜPAK!

Türkiye Kayak Federasyonu, bayrak skandalı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP il Başkanı Naim Karataş, CHP il Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Haktan Genç, ŞEHİRDER Başkanı Vedat Eğilmez, Türk ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Hakan Akbaba ve sosyal medyada konuyla ilgili tepkilerini dile getiren herkesi, federasyonun başarılarına karşı kötü niyetli olarak olumsuz algı oluşturmaya çalışmakla suçladı.

 

 

SPOR BAKANLIĞI UYUDU... İYİ Kİ CUMHURBAŞKANLIĞI VAR!

Federasyon yönetiminin tepkilere kayıtsız kalıp, “ciddiye almıyorum” havası oluşturması, Spor Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün konuya duyarsız kalması üzerine ERKHABER’in CİMER’e yaptığı başvuru üzerine, Kayak Federasyonu skandalla ilgili ilk kez açıklama yapmak zorunda kaldı. Federasyon yönetimi “mecburi” açıklamasında özür dilemek yerine, skandalı eleştirenler herkesi “kötü niyetli” olmakla suçladı, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

 

CİMER tarafından ERKHABER’e ulaştırılan cevap yazısında şu ifadelere yer verildi:

 

Kayak Federasyonu Başkanlığından alınan bilgiye göre ;

 

Merkezinize yapılan başvuru içeriğinde Türk Bayrağı Kanunundan bahsedilerek, Türk Bayrağının şeklinin ne olduğu bilinmesine rağmen, Ay ve Yıldız simgesi çarpıtılarak sanki Snowboardların üzerinde 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunun 2. Maddesinde ki "Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlarda olmak kaydıyla beyaz ay - yıldızlı al bayraktır." tanıma uygun AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞI'nın üzerine milli takım sporcularının ayakla bastıkları, ayaklar altına aldıkları, ayakla basılan yere konulduğu, bayrağın taşıdığı manevi değeri zedeleyecek biçimde dekor malzemesi olarak kullanıldığı iddia edilmiştir.

Snowboard milli takım sporcularımız ve federasyonumuzun Türk Bayrağı Kanununu ihlal ettiğine ilişkin açıklama ve yorumlar iftira olup, milli sporcularımızın ve federasyonumuzun başarılarına karşı kötü niyetli olarak olumsuz algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

 

“AY YILDIZ BAYRAĞIMIZIN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIMIYOR”

FİS Snowboard Sbx Dünya Kupası yarışmaları sırasında Türk Kayak Milli Takımı sporcularının kullandığı Snowboard tahtasının ayak basılmayan kısımları üzerinde sadece ay ve yıldız simgeleri resim olarak kullanılmıştır.

2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunun 2.maddesi ile 2865 sayılı Türk Bayrak Tüzüğünün 4. Maddesinde bayrağın standartları belirlenmiş olup, Snowboard tahtasının ayak basılmayan kısımları üzerinde yer alan ay ve yıldız simgeleri kanunda belirtilen standartlarda, al zemin üzerine beyaz ay yıldız konmak suretiyle kullanılmamıştır.

Daha açık bir ifade ile Türk Bayrağı Kanununda tanımlanan bayrak ile board tahtasına çizilen Ay ve Yıldız kanunda ifade edilen bayrağımızın özelliklerini taşımamakta olup, Snowboard tahtasının üzerinde Türk Bayrağının olmadığı açıktır.

 

“HABER VE AÇIKLAMA YAPANLAR KÖTÜ NİYETLİ”

Bazı art niyetli kişiler tarafından maksatlı olarak Snowboardların üzerinde sadece AY ve YILDIZ simgeleri olmasına rağmen 2863 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve 2865 sayılı Türk Bayrağı Tüzüğünün belirlediği standart, ebat ve ölçülere uymayan, küçültülerek kumaş veya başka maddeler üzerine yapılan sembolik bayrak niteliği de taşımayan Ay ve Yıldız simgesi, Türk Bayrağı olarak lanse edilerek milli ve manevi değerlerimizi kullanılarak toplumda milli sporcularımızı ve Federasyonumuzu bayrak düşmanıymış gibi algı oluşturmaya çalışılmaktadır.

 

Sporun temel malzemesi olan board tahtasının ayak basılmayan ancak uluslararası medyada en çok görselliği olan kısımlarına çizilen ay ve yıldızların sanki sporcularımızın al bayrağımızı ayaklarının altına almış gibi kamuoyunda algı yaratılması ve sporcularımızın bayrak ve Türkiye sevdalarının sorgulanması bu haber ve açıklamaları yapanların kötü niyetli oldukları anlaşılmaktadır.

 

“SPORCULARIMIZIN MORALİ ÇOK BOZULDU”

Bayrak, millet ve Türkiye sevdasını hücrelerinin her zerresine kadar hisseden milli sporcularımızın gönüllerindeki hilal ve yıldızı spor yaparken bedeni ile bütünleşmiş board tahtasının ayak basılmayan ve görselliğin en fazla olduğu yere nakşetmeleri takdir edilmesi gereken bir hareket olması gerekirken eleştirilmesi ve haklarında sanki bayrak ve vatan düşmanı gibi olumsuz algı yaratılması milli sporcularımızı derinden üzerek, morallerini bozmuştur.

 

Asla bir art niyet olmaksızın tamamıyla milli duygularla board tahtasına çizilen ay ve yıldız motifini çarpıtarak kötü niyetli olarak şikayet konusu yapan ve milli sporcularımızı ve Federasyon yetkililerini bayrak düşmanıymış gibi kamuoyuna lanse eden müştekiler, hakkında gerekli yasal süreç ayrıca takip edilecektir.