• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Haziran 2016 14:10

'Kardeşlik Sofrası' Tekman'da kuruldu

'Kardeşlik Sofrası' Tekman'da kuruldu
Erzurum Büyükşehir Belediye’si Kardeşlik Sofrası’nı Tekman’da kurdu. İlçe sakinleri iftarlarını Büyükşehir’in gerçekleştirdiği birlik ve beraberlik temalı kardeşlik sofrasında açtı.

ERKHABER / GÜNCEL - Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Belediye Meclis üyeleri ve yöneticileri, ilçe protokol üyeleri ile muhtarların katıldığı iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahneledikleri Meddah, Pişekâr, Kavuklu, Hacivat ile Karagöz gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarıyla ilçe halkına, özellikle de çocuklara unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Başkan Vekili Doğan, burada yaptığı konuşmada, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in ülkemiz, milletimiz, Müslüman kardeşlerimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Böylesine mübarek bir akşamda bizleri iftar sofrasında bir araya getiren, gönüllerimizi buluşturan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Burada siz değerli Tekmanlı hemşerilerimizle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyuyorum’ dedi. 

KARIŞIK


DOĞAN: “BU TOPRAKLARDA KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve bereket ayı olduğunu belirten Doğan, “Ramazan-ı Şerif ayını hep birlikte en iyi şekilde idrak etmeye çalışıyoruz. Tuttuğumuz oruçlarla sabrı öğreniyor, kalbimizi arındırıyor, manevi olarak ruhlarımızı doyuruyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehir merkezimizle beraber tüm ilçelerimize ve mahalle statüsüne geçen köylerimize hizmet götürüyoruz. Ayrıca sosyal belediyecilik olarak da, yardıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımıza da yardım ederek sahip çıkıyoruz. Rabbim Ramazan ayının feyzinden, bereketinden istifade etmeyi hepimize nasıp eylesin” diye konuştu. Doğan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu ülkede yaşayan, bu toprağın ekmeğini yiyen, suyunu içen, burayı kendine vatan olarak gören herkesin ebediyete kadar sürecek olan kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkıda bulunması gerekir. Şunu bir kez daha herkes bilsin ki, bu mübarek günlerde kan dökenlerin, kalleşçe, namertçe, alçakça saldıranların, Mehmetçiğimizi, polisimizi ve masum sivilleri hedef alanların İslam’la, Müslümanlıkla hiçbir ortak yanları yoktur. Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle yüz yıllardır bu topraklar üzerinde bir ve beraber yaşadık. İnşallah bundan sonra da kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) buyuruyor ki: ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız.’ Vatanımızın, milletimizin ve devletimizin birliği ve beraberliği için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerime Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil, gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum.”


KAYMAKAM ÜN, BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR ETTİ
Tekman Kaymakamı Ün de, “Oruçlarınız makbul, Ramazan ayınız hayırlı uğurlu olsun. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e bu güzel ikramlarından ve iftar organizasyonlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tekman’da böyle güzel ortamları gördükçe gözlerim yaşarıyor. Çok şükür, birliğimiz ve beraberliğimiz her daim böyle devam edecek. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.