• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Şubat 2017 20:18

Karayazı'nın Karayazısını değiştirecek

Karayazı'nın Karayazısını değiştirecek
Erzurum'un Güney'in bir yer olan, adı, sanı az duyulmuş sanki de ismini kaderinden almış olan Karayazı'ya 2015 yılında atanan Kaymakam Kamil Aksoy, ilçenin belki adını değil ama yaşadığı karayazısını değiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor...

ERKHABER / ERZURUM-Erzurum'un Güney'in bir yer olan, adı, sanı az duyulmuş sanki de ismini kaderinden almış olan Karayazı'ya 2015 yılında atanan Kaymakam Kamil Aksoy, ilçenin belki adını değil ama yaşadığı karayazısını değiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor.
    İçişleri Bakanlığının Kararnamesi ile 28 Haziran 2015 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden Erzurum'un Karayazı ilçesine görevlendirilen Kaymakam Kamil Aksoy, bir bürokratın ne yapması gerekiyorsa o iki katını ortaya koyuyor. Erzurum'un belki en geri kalmış, yaşanan uzun ve çetin geçen kış şartları nedeniyle büyük göç veren Karayazı'nın karayazısını değiştirmek için kolları sıvayan Kaymakam Aksoy, kadınların sosyal hayata kazandırılmasını ve kız çocuklarının okutulmasını öncelikli görev olarak tespit etti. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen evli 2 çocuk babası Kaymakam Aksoy, ilçesinin DBP'li Belediye Başkanı Mehmet Sait Karabakan'ın görevden uzaklaştırılması üzerine Belediye Başkanlığına da kayyum olarak atandı. İlçenin tüm yükünü omuzlayan Kaymakam Aksoy kısa sürede halkın sevgisini kazandı. Kaymakamlıktaki başarısını bir süre önce görevlendirildiği Belediyede de sergileyen Aksoy sayesinde ilçeye canlılık geldi.

KARIŞIK