• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mart 2017 16:49

Kar Film Festivali, “Ankara Yazı Veda Mektubu” film ekibini ağırladı

Kar Film Festivali, “Ankara Yazı Veda Mektubu” film ekibini ağırladı
13. Uluslararası Kar Film Festivali, “Ankara Yazı Veda Mektubu” film ekibini ağırladı. Festivalin 3’ncü ve son Gününde ilk olarak “Ankara Yazı Veda Mektubu” filmi gösterime sunuldu. Ardından film ekibi öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirdi.

ERKHABER / ERZURUM-  13. Uluslararası Kar Film Festivali, “Ankara Yazı Veda Mektubu” film ekibini ağırladı. 
Festivalin 3’ncü ve son Gününde ilk olarak “Ankara Yazı Veda Mektubu” filmi gösterime sunuldu. Ardından film ekibi öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirdi.
Mart ayı İletişim Günleri kapsamında düzenlenen 13’üncü Uluslararası Kar Film Festivali’nin son günü “Ankara Yazı Veda Mektubu” filminin gösterimi ile başladı. Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik film ekibinin söyleşisi ile devam etti. Söyleşiye filmin yönetmeni Kemal Uzun yapımcısı Galip Güner ile oyuncu Burçin Abdullah ve Gizem Denizci katıldı. Ekip, Erzurumlular ve üniversite öğrencileri tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılandı.
Dönem filmi çekmenin zorluklarına değinen Kemal Uzun, darbe dönemini yaşamış olmanın kendisi için bir avantaj olduğunu söyledi. Uzun, “Dönem filmi çekmek hem dekor hem de kostüm açısından çok zordur. Ankara Yazı Veda Mektubunu çekerken sokağın görüntüsünü yansıtmak için bazı evlerin duvarlarını bile değiştirdik” dedi. Popüler oyuncularla çalışmanın bazı durumlarda temadan uzaklaştırdığını belirten Kemal Uzun, “İpek Tuzcuoğlu ve Gürkan Uygur’la çalışmak bizim için bir şanstı. İkisi de dönem karakterini yansıtan başarılı oyunculardı.” Dönem filmlerinin riskli yapımlar olduğunu söyleyen Galip Güner, Ankara Yazı Veda Mektubu’nun siyasi bir film olmadığını, bir ailenin çektiği çileyi anlattığını vurguladı.
Film senaryosunu ilk okuduğunda çok etkilendiğini belirten Burçin Abdullah, “Bu projede yer almaktan çok mutluyum ülke olarak darbeler gibi kötü tecrübelerimiz var. Bunları sinema ile gelecek nesillere aktarmak gerekiyor.” dedi. Gizem Denizci ise Ankara Yazı Veda Mektubu ile ilk kez yaşanmış bir hikayede yer aldığını belirterek, “Benim canlandırdığım insan hala yaşıyor. Bu durum bir oyuncu için çok acayip ve güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Yönetmen Kemal Uzun ve Yapımcı Galip Güner’e “En İyi Darbe Konulu Türk Filmi” ödülü takdim edilirken, Oyuncu Burçin Abdullah ise “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü aldı.
Söyleşinin ardından Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, sanatçılara kendileri adına dikilmiş olan fidan sertifikasını takdim etti.

KARIŞIK