• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 16 Eylül 2017 11:03

Kamil Aydın: TFF kadar Erzurumspor yönetimi de hatalı!

Kamil Aydın: TFF kadar Erzurumspor yönetimi de hatalı!
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, B.B. Erzurumspor'un yaşadığı "turnike sürgünü'nde TFF kadar kulüp yönetiminin de hatalı olduğunu savundu.

ERKHABER / ERZURUM - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, B.B. Erzurumspor’un “Turnike sürgünü” ile ilgili ERKHABER’e konuştu. Mavi Beyazlı kulübün yaşadığı sorunun bu noktalara gelmesinde Futbol Federasyonu kadar kulüp yönetiminin de kabahatli olduğunu savunan Aydın, “Bugüne kadar bize ‘bizim böyle bir sorunumuz var’ demiş değiller. Merak ediyorum, Mayıs ayından bu güne kadar neden bu konuyu gündeme getirmediler?” dedi.

KARIŞIK

 

B.B. Erzurumspor yönetiminin turnike sorunuyla ilgili olarak kendisine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini iddia eden MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, şehri ayağa kaldıran konuyla ilgili olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 

"YÖNETİM SORUNU BİZİMLE PAYLAŞMADI"

B.B. Erzurumspor’un 24 Mayıs’ta 1. Lig’e yükseldiğinin belli olduğunu, aradan neredeyse 4 ay geçtikten sonra turnike sorununun yüksek sesle dile getirildiğini ifade eden Aydın,  ERKHABER’e şu değerlendirmelerde bulundu:

 

Kulübümüz 1. Lig’e yükseldikten sonra kulüp yöneticileriyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Partili milletvekilleriyle defalarca çeşitli ortamlarda beraber olduk. Tek birinden dahi “bizim böyle bir sorunumuz var” diyen olmadı. Önceki gün kulüp yöneticilerinin düzenlediği basın toplantısında, Ünsal Kıraç bir yazı gösterdi siz gazetecilere ve dedi ki, ‘milletvekillerimize işte bu yazıyı gönderdik ve hepsinin bilgisi var.’ El insaf diyorum, o yazının yazıldığı tarih 11 Eylül 2017. Yani birkaç gün öncesi, liglerin başlamasından tam bir ay sonra. Bana ulaşması da birkaç gün sonrasında. Kendilerine soruyorum, konuşmak için, neden bugüne kadar beklemişler? Herşey bitmiş, ligler başlamış, TFF planlamasını yapmış, iki maç da deplasmana gitmişsin, şimdi mi konuşuyorsun? Üstelik sanki sorumlusu bizmişiz, zamanında bize konu intikal ettirilmiş de biz birşey yapmamışız gibi lanse edip, tüm suçu bizim üzerimize bırakmaya çalışıyorsunuz.

 

"YÖNETİM ŞAMPİYONLUĞUN HEMEN ARDINDAN HAREKETE GEÇMELİYDİ"

Açık söyleyeyim, konuyu etraflı bir şekilde inceledim. Evet, Türkiye Futbol Federasyonu sorumluluğunu yerine getirmemiş ve ciddi ihmali var. Evet, turnike sistemini kuracak firma da zamanında harekete geçmemiş, ancak Allah aşkına bir kulüp yönetimi, stadyumda olması gereken bir sistemi bilmez mi? Araştırdığımda 10 Temmuz tarihinde ilk kez ERKHABER olarak siz konuyla ilgili haber yapmışsınız, kamuoyu da yönetim de o gün haberdar olmuş. Yani maçların başlamasına 1 ay kala. O günden bu güne kadar da bize ‘sorunu çözemiyoruz’ diye bir bilgi gelmemiş.

 

"MHP OLARAK ERZURUMSPOR İÇİN ALAMAYACAĞIMIZ İNİSİYATİF YOK"

Bundan sonra yapılacak neler var, ona bakıyoruz. TFF’den en azından sistemin kurulmasının hızlandırılması ve sistem kuruluna kadar valilik ve emniyetin garantörlüğünde maçların normal biletle Erzurum’da oynattırılmasını istemek ve bu talebi kabul ettirmek dışında bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda mesai harcayacağımızdan hemşehrilerimizin ve Erzurumspor taraftarlarının şüphesi olmasın.  MHP olarak, Erzurumspor için alamayacağımız inisiyatif yoktur.