• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 08 Mart 2023 13:03

İYİ Partili Karataş: Cumhur yapmazsa, Millet yapar!

İYİ Partili Karataş: Cumhur yapmazsa, Millet yapar!
İYİ Parti New Jersey Temsilcisi, Erzurumlu iş insanı Fatih Karataş, Kazım Karabekir Stadyumu’nun Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar almasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

ERKHABER / ERZURUM - İYİ Parti New Jersey Temsilcisi, Erzurumlu iş insanı Fatih Karataş, Kazım Karabekir Stadyumu’nun 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde ağır hasar almasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

KARIŞIK

 

Kazım Karabekir Stadyumu’nun yıkılıp, yerine modern bir stadyum yapılması yönünde yaklaşık 6-7 yıldır Erzurum’da bir beklenti oluştuğunu ancak iktidar partisinin ve onun atadığı bürokratların bu sesi duymamazlıktan geldiğini savunan Karataş, “Erzurum kamuoyunun talebinin haklılığını, 700-800 kilometre ötede meydana gelen depremin yarattığı sarsıntı sonucunda oluşan ağır hasarlarla ortaya çıkmıştık. Stadyumun taşıyıcı sistemlerinin patladığı, derin yarıkların oluştuğu gözler önündedir. Artık bu stadyum kullanılamaz hale gelmiştir” dedi. 

 

“ERZURUM’UN HAKKINI ALMASINA AZ KALDI”

 

Stadyumun son olarak 2010 yılında yüzde 80-90 seviyesinde yenilendiğini ancak bu yenilemenin 1968’de inşaa edilen taşıyıcı sistemler üzerinde yapıldığına dikkat çeken İYİ Partili Karataş, “Yaklaşık 55 yıllık bir yapıdan bahsediyoruz. Beton ömrünün 30-40 yıl olduğu söylenirken, stadyumun taşıyıcı sistemlerinin ömrünü tamamladığı da bir gerçek. Çatlayan ve derin yarıkların oluştuğu bazı taşıyıcı sistemler de 2010 yılında yapılan tadilat esnasında yapılanlar. Hasarın fotoğrafların olayın ciddiyetini de gözler önüne seriyor. Zaten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de, Erzurumspor’un Keçiörengücü maçını bu stadyumrda oynamasına izin vermedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ‘maç oynanamaz’ raporu verdiği de herkesçe biliniyor. O halde Erzurum’un hak ettiği modern stadyum için artık iktidarın harekete geçmemesi, şehrimize bu hizmeti yapmama yönündeki iradesinden vazgeçmesini bekliyoruz. Eğer yine ayak diretir, yeni bir tadilat veya güçlendirmeyle bu ağır hasarın üstünü örtmeye kalkarlarsa, Erzurumlu hemşehrilerimizin içi rahat olsun. İYİ Parti iktidarında biz Erzurum’a hakkını vereceğiz. AK Parti istediği kadar Erzurum’a şaşı baksın, Erzurum’un hakkını almasına az kaldı” diye konuştu…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.