• ŞEpnolat üst

İYİ Parti Erzurum'da komada...

  • Büyükşehir-1

Mayıs seçimlerinde var olan bir milletvekilini de kaybeden İYİ Parti'de mahalli idareler seçimleri için aday başvurusu neredeyse yok denecek kadar az...

 

İddialı bir başlık olduğunun farkındayım. Evet İYİ Parti Erzurum'da komada. Yeni atanan İl Başkanı Ensar Nuhoğlu'nun da partiyi bu komadan çıkarabileceğine açıkcası çok inanmıyorum. 

 

Mayıs seçimlerinde elindeki bir milletvekilini de kaybeden İYİ Parti'de parti tabanının umutları tükenmiş durumda. İYİ Parti'nin ciddi bir çıkış yakalacağına inanmayan tabanda özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelişi görmemek için kör olmak gerekiyor. 

 

Bu durumun yansımasını Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatında da görmek mümkün. Zira ne merkezde ne ilçelerde elle tutulur bir başvuru yok. Daha doğru bir ifadeyle, aday ayaylığı başvurusu neredeyse hiç yok. 

 

Durumu gören Genel Merkez, aday adayı başvurusu almadan İl Başkanı Fatih Güneyin'i Yakutiye Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Öyle görünüyor ki Merkez ilçelerde ve hatta kırsalda aday bulmakta zorlanan İYİ Parti, son tahlilde, ilçe başkanlarını aday gösterecek. 

 

Bırakın Belediye Başkan adaylığını, meclis üyeliği için bile İYİ Parti'ye başvuru gelmiyor. Palandöken ilçesinde, ilçe başkanı Ahmet Han Efe'nin gayretleriyle küçük bir kıpırdanma var ancak bu yeterli değil. Rakibi olduğu AK Parti'ye 156 başvurunun yapıldığı düşünüldüğünde, İYİ Parti Erzurum'da komada demek her halde çok yanlış bir ifade değil.

 

 

Gelelim yeni atanan İl Başkanı Ensar Nuhoğlu'na 30 yıldır Erzurum'da siyaseti takip eden bir gazeteci olarak kendisini, daha önce hiç tanımıyordum. Hani Cübbeli Ahmet Hoca'nın anlattığı bir örnek var ya aynı onun gibi. Ne diyordu hoca, " Gençken Camiye gelmez işim var, Yaşlıyken camiye gelmez, prostat oldum abdest tutamıyorum çişim var. Ölünce musallaya geldiğinde soracak hoca 'merhumu nasıl bilirdiniz?' diye. Nasıl bilelim, adamı hiç görmedik ki!"  Bizde kendisini daha önce Erzurum'da hiç görmedik.

 

Erzurum'a geldiği gün beni arayıp tanışmak istediğini söyledi Ensar Nuhoğlu, Cuma günü partide görüştük. Biz odasına gittiğimizde Palandöken İlçe teşkilatı da kendisine hayırlı olsun ziyaretine gitmişti.  

 

İlk izlenimim Nuhoğlu'da durumun farkında ve kendisini kurtarıcı olarak görüyor. Kendisini tanımadığım ve ulaşamadığım için Erzurum'a atanacağını yazdığımda aslen Uzundereli olduğunu öğrenmiştim. Öyle değilmiş. Pazaryolu ilçesindenmiş. Bu duruma çok bozulmuş. Bunu bir kaç defa ifade etti. Sanki Uzundereli olmak dünyanın en kötü şeyiymiş gibi beni ön yargılı olmakla suçladı. Sonra herkesin içinde bir ifade kullandı ki, asıl ön yargılı olarak Erzurum'a gelenin kendisi olduğunu gözler önüne serdi. İfade aynen şöyle; " Biz Erzurum'u uzaktan seviyoruz. Ancak Erzurum'a geldiğimizde burayı mı sevmişiz diyoruz."

 

Beyfendi Erzurum'la ilgili bu yargılarınız vardı neden bu kadim şehre İl Başkanı olmayı kabul ettiniz merak ettim doğrusu? Bu anlayışla, Erzurum'da komada olan partiyi nasıl komadan çıkaracaksınız inanın bunu da çok merak ettim?

 

Kendisine de bu düşüncelerimi aynen ilettim. İYİ Parti'de başvurular 15 aralığa kadar devam edecek. Bekleyip göreceğiz...      

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.