• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 28 Aralık 2016 14:41

İşte BB Erzurumspor’un ilk yarı analizi

İşte BB Erzurumspor’un ilk yarı analizi
-Türkiye 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren BB Erzurumspor ligin ilk yarısını 33 puanla lider kapattı.

ERKHABER / ERZURUM -Türkiye 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren BB Erzurumspor ligin ilk yarısını 33 puanla lider kapattı. Dadaşlar ilk yarının en çok gol atan ve deplasmanda mağlup olmayan tek takımı olmayı da başardı.2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren BB Erzurumspor, ligin ilk yarısını lider tamamlarken gerek attığı golle gerekse de deplasman başarısıyla da dikkatleri üzerine çekti. Mavi-Beyazlı takım 17 maçta 9 galibiyet 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 33 puan almayı bildi. Dadaşlar attığı 34 gole karşılık kalesinde 17 gol gördü.

KARIŞIK

Takım deplasmanda gösterdiği başarıyı iç sahada yakalayamadı. Kendi evinde 8 maç oynayan BB Erzurumspor 5 maçtan galibiyetle ayrılırken 1 maçta berabere kaldı, 2 maçta da mağlup olmaktan kurtulamadı. Mavi- beyazlılar deplasmanda ise sadece beyaz grubun değil 2. Liginde en başarılı takımı oldu. Deplasmanda 9 maç oynayan Dadaşlar bu maçlarda 4 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken mağlubiyet yüzü görmedi.

Mavi B:eyazlı ekip ilk yarıda en farklı galibiyetleri Zonguldak Kömür ve Tepecik Belediyespor’a karşı aldı. Dadaşlar iki rakibini de 4-1 gibi net bir skorla yenmeyi başardı. En gollü karşılaşma ise Hacettepe mücadelesi oldu. Ligin 14. Haftasında Hacettepe ile deplasmanda karşılaşan dadaşlar bu maçtan 3-3 lük beraberlikle ayrıldı.

BB Erzurumspor en yakın rakiplerine evinde yenilmekten de kurtulamadı. AMED ve İstanbulspor’a 2-1 ve 3-2’lik skorlarla mağlup olan mavi-beyazlılar, Sivas Belediye ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken Keçiörengücü’nü ise deplasmanda 2-1 yenmeyi başardı.

BB Erzurumspor’da en fazla gol atan oyuncu 7 golle Halil İbrahim Tuna olurken bu futbolcuyu 6 golle Mehmet Albayrak izledi.

Mavi-Beyazlı futbolcular ilk yarıda oynadıkları 17 maçta 48 sarı kart görürken 2 kırmızı kartlar cezalandırıldılar.