• ŞEpnolat üst

İsrail'den tehlikeli intikam yemini...

  • Büyükşehir-1

Biden 'İsrail'e desteğimiz kaya gibi' Batı İsrail'in yanında. İslâm âlemi sessiz. Azerbaycan toprağı Karabağ'ın Ermenistan tarafından işgali ne ise; İsrail'in hakkı olmayan Filistin topraklarını işgali de aynen odur. Ama baksana kardeş Azerbaycan bile İsrail haklı diyor ve İsrail'den yana kınama metni yayınlıyor. Kıbrıs Türkleri yıllarca Gazze benzeri dramı yaşamadılar mı? Tarih tekerrür ediyor. Batı yine aynı Batı. Yıl 1956... Mısır Süveyiş kanalının millileştirilmesi kararı alıyor. Amerika, Batı ve o dönemdeki Menderes hükümeti bile çıkan savaşta Mısır'dan yana değil, İngiltere, Fransa ve İsrail'den yana bir politikayı tercih ediyor. Türkiye'nin son vahim gelışmelerde her iki tarafa itidal tavsiyesi yerrinde bir karar.

 

Fakat gel gör ki Menderes hükümetinin komünist dediği, hain dediği ve vatandaşlıktan çıkardığı.ve bir zamanlar ben dahil bizim cenahın da çok karşı olduğu Nazım Hikmet ise emperyalistlere karşı haklı direnişlerinde Mısırlılara şöyle sesleniyodu: Gazze'nin haklı drenişi bana bu dizeleri hatırlattı.

 

Mîsırlı kardeşim

Bu orduları, bu zırhlıları tanırım

Benim de sularıma girdiler

Benim de toprağıma asker çıkardılar geceleyin

Kanıma susamıştılar

Çalmak istiyorlardı gözlerimin nurunu

hünerini ellerimin

Döktük denize onları

1922'ydı yıllardan

Mısırlı kardeşim

İsimlerimiz kardeştir

Şarkılarımız kardeş

Yorgunluğumuz kardeştir

Yoksulluğumuz kardeş

Şehirlerimizde güzel, ulu, canlı ne varsa

insan, cadde, çınar

savaşında,senin yanındalar

Köylerimde Kelam-i Kadım okunuyor

Senin dilinle

senin zaferin için

 

Emperyalizme ve emperyalistlere karşı olmak çok asil bir duruş. Araplar bize ihanet etti söylemiyle, ki bu hususta haklı olsak da toprakları işgal edilen, abluka altında hakları gasbedilen Gazze halkına yapılanları gòrmezden gelnmenin vicdani ve insanı bir anlayış olmadığına inanalım. Her iki taraftan da masum insanların ölümlerini tasvip etmek elbette mümkün değil. Ancak yıllardır Gazze'de masum çocuklar ve insanlar ölürken sessiz kalan Batı, saldırıda ölen İsrailli masum çocuklar ve siviller için ayağa kalkması gayr-i insani bir riyakârlıktır.

 

Barış ancak Îsrail'in 1967 yılındaki sınırlarına geri çekilmesi ve Filistin devletinin tanınması ve varlığının İsrail tarafından kabul edilmesiyle mümkün olur. İsrail'ın de kendi güvenliğinden ve geleceğinden emin olmak kaydıyla da ancak kalıcı bir çözüm sağlanabilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.