• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Ağustos 2022 17:24

İSPİR ERZURUM'UN MU RİZE'NİN Mİ İLÇESİ

İSPİR ERZURUM'UN MU RİZE'NİN Mİ İLÇESİ
İspir Belediyle Başkanı Ahmet Coşkun, İspir'de organize edilen İspir Panayırı'nı Rizelilere izletti.

ERKHABER / ERZURUM - Göreve seçildiği günden bu güne yaptığı belediyecilik hizmetleriyle değil de Başkan olmadan önceki Organizatörlük mesleği alanında, İspir Belediyesi'nin faaliyetleriyle gündemde olan Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Erzurum'un kadim bir ilçesi olan İspir'de organize ettiği İspir Panayırı'nı, nedense Erzurumlulara değil de Rizelilere izletmeyi tercih etti. Organizasyonun canlı yayınını Erzurum Televizyonları değil, Rize'nin Televizyon kanalı Çay Tv yaptı. Bu durum Erzurumluların tepkisiyle karşılandı. 

KARIŞIK

 

 

 

Başkan Coşkun'a tepki gösteren özellikle şehir dışında yaşayan İspir ve Erzurumlular, " Memleketimizde olan bir organizasyonu sanki Erzurum'un Televizyon kanalı yokmuş gibi, Rize Televizyonundan da yayınlatmak neyin nesi? Birde Milliyetçi bir partinin Belediye Başkanı olacaksınız. Sizin memleket sevginiz bu mudur? Bizi niye Rize'nin Televizyonunu izleme mecburiyetinde bırakıyorsun. Siz hiç Rize'Deki bir organizasyonun, Erzurum'dan bir yerel Televizyona yayınlatıldığını gördünüz mü? Milliyetçiyimk diyorsanız önce kendi insanınına, kendi memleketinize sahip çıkacaksınız, nedir bu yabancı hayranlığı? Ayrıca bu nümayişe, konserlere, harcanan paralarla İspir'in bir sorunu halledilirdi. Başkan geldiği günden beri hep eğlence organize ediyor. İspirde yaşamayan, Başkan olmadan önce Ankara'da yaşayan Başkan belli ki Ankara'daki hayatına özlemini gideriyor. Ancak bunu İspir halkının vergileriyle yapmazsa seviniriz " diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

İspir Panayırının canlı yayınını Çay Tv'de Başkan Ahmet Coşkun kürsüde konuşurken, 34 Rizelinin izlediği de dikkat çekti. 

 

 

Öte yandan Panayırla ilgili Erzurum basınından kimseye davet gönderilmediği de öğrenildi. Gazeteciler, " Başkan Coşkun bir sonraki dönem sanırım Rize'den aday olacak.Zira Erzurumluları, Erzurum basınını dikkate almaması da ondan." diyerek Coşkun'a tepki gösterdiler.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Recep çalık 20 Aralık 2023 23:46

    Eleştirinizin yersiz olduğunu düşünüyorum sonuçta Rizede bizim Erzurumda doğrusu ispir doğukaradeniz bölgesinde kalması hasebiyle Riye ye bağlanması daha rasyoneldir.....

  • ihsan eren 11 Kasım 2023 14:36

    Bir yerin siyasi olarak bir yere bağlı olması anlamlıdır,AMA O yerin ekonomik geleceği neresiyse orayla irtibatı gelişir,Ben Erzurum bürokrasisinin ve ekönomik yönünün ispirin gelişmesine hiç katkı sağlamadığı inanacındayım,bu doğal olarak ta mümkün değil,İSPİRLİ VATANDAŞ ispirde ne üretipte Erzurumda satacak ve ekonomik değer elde edecek,Onun için İSPİR-YUSUFELİ-TORTUM-İKİZDERE-UZUNDERE-PAZARYOLU,birlikte değerlendirilip' TURİZM KENTİ' olarak ele alınıp yeni bir il yapılabilir.İSPİR geçmiş yüzyılda Erzurum vilayetine bağlı olduda ne kazandı! Gelecek yüzyıldada kazanamayacaktır. yolun neresinden dönülürse kardır.

  • levent sütçü 31 Ağustos 2022 09:41

    Erzurumda Çay TV.gibi uydudan yayın yapabilen bir kanal varmı? ki başkan o TV kanalına yayın hakkını verdi.

  • Fikri Takip 30 Ağustos 2022 21:38

    Zaten son 10 yıldır İspire çok sayıda Rizeden ve diğer Karadeniz İllerinden her yıl artarak devam eden bir ziyaretçi akını var. Ovit tüneli Erzurumun sahile gez amaçlı seyahatini kolaylaştırırken Rizenin ekonomik amaçlı Erzuruma kolay ulaşmasını sağlıyor.

  • Fikri Takip 30 Ağustos 2022 21:35

    Zaten son 10 yıldır İspire çok sayıda Rizeden ve diğer Karadeniz İllerinden her yıl artarak ziyaretçi geliyor Ovit tüneli Erzurumun en sahile geziye gezi amaçlı seyahatini kolaylaştırırken Rizenin ekonomik amaçlı Erzuruma kolay ulaşmasını sağlıyor.