• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Kasım 2019 16:16

İspir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

İspir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İspir Belediyesi Fazilet Dağcı Çığlık Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

ERKHABER / ERZURUM - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İspir Belediyesi Fazilet Dağcı Çığlık Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

KARIŞIK

Törene İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Aktan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, siyasi parti başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ve İlçe Kaymakamı Faruk Erdem tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, konuşmasına Biz Türkiye’yiz şiirinden bir pasajla giriş yaptı.

 

Program öncesinde ilçedeki okulları ziyaret ederek görevi başındaki öğretmenleri çiçek hediyeleriyle tebrik eden ve okullarla ilgili ihtiyaçları dinleyen Başkan Coşkun, öğretmenlerin cesaretli, yürekli, bayrağı, milleti ve Türkiye’yi temsil eden neferler olduğunu vurguladı.

 

1994 yılında Niğde’nin Altunhisar ilçesine bağlı bir köyde ilkokul öğretmeni olarak göreve başladığını belirten Coşkun, memleket meselelerinde öğretmenlerin hassasiyetinden bahsetti. Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizlerin bir meselesi var. Çok meselesi var ama bütün meseleleri kaplayan bir meselesi var ki; memleket meselesi. Memleket meselesinin daim kalmasının, sürekli gönüllerde kendini taze tutmasının yolu kesinlikle okuldan yani öğretmenin tedrisatından geçiyor. Ne zaman ki memlekette meseleler çok farklı sancılara dönüşüyor, o zaman öğretmenlerimize dönüp baktığımızda aynı sancıların öğretmenlerimizde de vücut bulduğunu görüyoruz.”

 

“ÇOK KIYMETLİSİNİZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yeni Yasama yılında milletvekilleri maaşlarının ne olacağı konusundaki soruya, “Öğretmen maaşlarını geçmesin” cevabını da anımsatan Coşkun, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasını şöyle tamamladı: “Çok kıymetlisiniz. Ama çok kıymetlisiniz. Bunun bilincinde olmak mecburiyetindeyiz. Neticede evlatlarımızı, bir milleti yarınlara taşıyacak olan jenerasyonu sizlere emanet ediyoruz. Ve sizlerin vermiş olduğu şekille yarınlar o evlatlarımızın omuzlarında bayraklaşacak.”

 

Programın devamında, ilçede stajyerliğini tamamlayan on beş öğretmen yemin etti ve göreve başladı. Program kısa film gösterisi, bir öğrencinin şiir okuması, tiyatro ve oratoryo gösterileri ile devam etti. İlçede görev yapan öğretmenlerin müzik dinletisiyle son bulan programın sonunda ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

 

Programın ardından İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun öğretmenler için yemek ikramında bulundu. Başkan Coşkun yaptığı konuşmada, yemek vesilesiyle tüm öğretmenleri bir araya getirerek, birlik bütünlük içerinde sohbet ortamı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.