• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Kasım 2016 15:28

Ilıcalı, 'Uluslararası Çağrı Merkezi Programı' kapsamında uzman konuklarla Erzurum'da buluştu

 Ilıcalı, 'Uluslararası Çağrı Merkezi Programı' kapsamında uzman konuklarla Erzurum'da buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Teşvik Paketi kapsamında Erzurum'u zirveye taşımak için çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Ilıcalı, ATA Teknokent'te Uluslararası Çağrı Merkezi Programı ile ilgili bir toplantı düzenledi...

 

KARIŞIK

 

ERKHABER / ERZURUM-AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Teşvik Paketi kapsamında Erzurum'u zirveye taşımak için çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Ilıcalı, ATA Teknokent'te Uluslararası Çağrı Merkezi Programı ile ilgili bir toplantı düzenledi. 

Erzurum'un Teşvik Paketinden en iyi şekilde yararlanması ve daha çok kalkınması için sürekli girişimlerde bulunan Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, düzenlediği toplantıyla bu kezde Medya ve Uluslararası Çağrı Merkezi Programı'nı masaya yatırdı. Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ayhan Çelik, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Recep Sadeler, Doç Dr. Halit Özen, Trafik Radyo Genel Yayın Yönetmeni (Radyo-Saran Holding) Cezayir Doğan, Teknik Genel Müdür (TV-Saran Holding) Melih Eken, Saran Holding Anadolu Çağrı Merkezi Genel Müdürü Hamdi İnan, Türkcell Global Bilgi Birim Yöneticisi İlker İvdil'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda uluslararası çağrı merkezinin Erzurum'da hizmete girmesi için atılacak adımlar konuşuldu. Milletvekili Ilıcalı katılımcılara bir sunum yaparak "Erzurum'a uluslararası çağrı merkezi kurmamız için öncelikli olarak iş kapasitesi oluşturmamız lazım. İş kapasitesini de iç ve dış piyasa olarak belirlememiz gerekiyor. İkinci etapta ise insan kaynağını oluşturmak çıkıyor karşımıza. Uluslararası insan kaynağına yönelik YÖK, Atatürk Üniversitesi, Çağrı Merkezi Derneği, THY, Sağlık Bakanlığı gibi kurumları ele alalım ve bu insan kaynağını bir protokolle kurumsal bir hale getirelim. Son olarak bu uluslararası hizmeti verecek bir model oluşturmalıyız. Bölgenin kalkınması için hepimiz elimizden geleni yapacağız ve uygulama modeli oluşturacağız. Bu belirlediğimiz maddeleri çalışalım, bir ay sonra tekrar bir toplantı yapalım ve somut adım atmaya başlayalım." dedi.
Toplantının ardından Milletvekili Ilıcalı, konuklara TRT stüdyolarını gezdirdi. TRT stüdyolarının değerlendirilmesi için projeler üretilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Ilıcalı, Saran Holding Televizyon Teknik Genel Müdürü Melih Eken'den, çekimlerinde bu stüdyoları kullanmaları için teklifte bulundu. Stüdyolarda incelemeler ve değerlendirmelerde bulunan Eken, Erzurum için uygun buldukları programları bu stüdyolarda çekebileceklerini belirtti. Ayrıca ETNOSPOR faaliyetlerinin de TRT Erzurum stüdyolarından verilebileceğini ifade eden Ilıcalı, gerekli adımları atacağını vurguladı.