• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 10:35

Ilıcalı, Pasinler'in çiftçisine rahat bir nefes aldırdı

Ilıcalı, Pasinler'in çiftçisine rahat bir nefes aldırdı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pasinler’de ki üreticinin yüzünü güldürdü. Çiftçinin mahsulünü, aracı vasıtasıyla düşük ücretlerle sattığını öğrenen Milletvekili Ilıcalı, ilçeye TMO açtırdı.

ERKHABER / EKONOMİ - Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde buğday üretimi yapan çiftçilerin ‘aracı’ mağduriyetlerine Toprak Mahsulleri Ofisi açtırarak çözüm buldu. Çiftçinin aracı vasıtasıyla mahsulünü 6yüz liraya kadar düşen fiyatlarla satması hem üretimin durmasına hem de üreticinin emeğinin karşılığını alamamasına neden oluyordu. Bu durum karşısında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile irtibata geçen Milletvekili Ilıcalı, çiftçinin mağduriyetini gidererek 6yüz liraya satılan ürünü, TMO açtırarak ürünün 9yüz liraya satılmasına vesile oldu. Üreticinin alın terini karşılayacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açılışı için Pasinler’e giden Ilıcalı’yı, Ak Parti ilçe Başkanı Rahmi Kaya ve çok sayıda Pasinlerli karşıladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Pasinler’de açılmasında emeği olan herkese teşekkür eden Ilıcalı,“ Bugün çok anlamlı bir iş için buradayız. TMO burada uzun zamandır bir ofis açmamış, ürünlerin alımı aracıya düşmüş. Durum böyle olunca da üreticimiz emeğinin karşılığını alamaz olmuş. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in Erzurum ziyareti sonrasında, Pasinlerli bir çiftçi kardeşimiz beni aradı. Mahsullerinin aracıya düştüğünü, buna bir çözüm bulunması gerektiğini talep etti. Bende bakanımızı aradım. Bakanımız TMO Genel Müdürünü arattı bana görüştük. Erzurum’a talimat verildi bir gün sonra açılmasını rica ettim. Herkes elinden geleni yaptı, 2 bin tonluk bir ofis açıldı burada. Mahsulleriniz sizden doğrudan doğruya alınacak. Aracıyı ortadan kaldırmış olduk. Biz sizler için ne yapsak azdır. Bizler size hizmet etmek için varız." dedi.
Demokrasi nöbetlerine dikkat çekerek, bundan sonra ki nöbetlerin bu bölgenin kalkınması için olacağını belirten Ilıcalı "28 gün önce bir darbe kalkışması yaşadık bu manada da Erzurum’daki değerli hemşehrilerimiz çok dik durdular ilk meydana inenler dadaşlar oldu. Ben bu birlik beraberlik içerisinde Mustafa Ilıcalı olarak buradayım. Bakanımızın diğer vekillerimizin selamlarını getirdim. 24 saat içinde talebimizi karşılayan Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki nöbetlerimiz bu bölgenin kalkınması için olacak. Bundan sonraki işimiz; vatan, bayrak aşkıyla, iman dolu göğüsleriyle bu hain girişimi bastıran halkımız için elimizden geleni yapmak olacaktır." ifadelerinin altını çizdi.

KARIŞIK