• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ekim 2016 15:05

Ilıcalı: ''Erzurum'un potansiyeli ile teşvik paketini bütünleştireceğiz''

Ilıcalı: ''Erzurum'un potansiyeli ile teşvik paketini bütünleştireceğiz''
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 8 Ekim'de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında, Erzurum Milletvekilleri adına konuşma yaptı.

ERKHABER / GÜNCEL - Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı konuşmasına, Başbakan Binali Yıldırım’ın tüm katılımcılara selamı ileterek başladı. Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmesinin içeriğini aktaran Ilıcalı, "Devletimizin, belediyelerimiz ve şirketlerinin, ticari noktada olması gereken konumlarıyla ilgili Başbakanımızın düşüncelerini siz değerli katılımcalara aktarmak istiyorum." dedi. Siyasetin meslek olmadığını, halka hizmet için yapıldığını belirten Ilıcalı sözlerine şu şekilde devam etti “Siyaset meslek değildir, bizim mesleğimiz var, ben mühendisim. Ben 26. Dönem Vekiliyim, 27. Dönem vekili olmak için de siyaset yapılmaz, halka hizmet için yapılır. Milletvekilliğinin en iyisini 22.dönemde dolu dolu yaptım. 23, 24 ve 25. Dönemler olmadı. 26.dönemde nasip oldu. Bizler için önemli olan hizmet etmek. Başkan olarak ya da belediye başkanı olarak, konumlarımız önemli değil. Önemli olan verdiğimiz hizmetlerdir. Bir tuğla koyduysak bu bize AK Dava'nın ve iktidarın verdiği imkan sayesinde olmuştur.” Ilıcalı, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili 10 dakikalık sinevizyon gösterimi için AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’a ve emeği geçenlere de ayrıca teşekkürlerini ifade etti.

KARIŞIK

"Erzurum'un Potansiyeli ile Teşvik Paketini Bütünleştireceğiz"
Teşvik Paketinin Erzurum'un kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milletvekili Ilıcalı, "Her çağda merkez olma özelliğine sahip olan, 7-8 bin yıllık tarihi bulunan Erzurum için, bazı hususlara dikkat edersek bu paketten en güzel şekilde yararlanmış oluruz." dedi. 1965 ile 2015 yıllarında Erzurum'un nüfus ve gelişmişlik bakımından karşılaştırmasını yapan Ilıcalı, "1965 yılında Erzurum'un nüfusu 6 yüz 28 bin, Türkiye nüfusunun yüzde 2 si, 2015'te yüzde 1 'i. 1965 yılına göre bir karşılaştırma yapacak olursak bugün Erzurum nüfusunun bir buçuk milyonun üzerinde olması lazım. O yıllarda millletvekili sayısı 9 kişi, dikkatinizi çekerim o zaman TBMM’de 450 vekil var ve 9'u Erzurum'dan. Şimdi ise 25 bin km kare Erzurum, 6 vekile düşmüş. Şehrimizi kalkındırmak için; bu teşvikten, potansiyelden, şehrimizi seven Sayın Başkomutanımızdan, Sayın Başbakanımızdan, hükümetten, Büyükşehir Başkanımızdan, bürokratlardan, teşkilatlardan yararlanmamız gerekiyor." dedi.

"Tramvay Projesi Hazır, İhale ediliyor"
Sunum sırasında Erzurum'un bölgesel gelişimine katkı sağlayacak, tramvay projesinin müjdesini de katılımcılarla paylaşan Milletvekili Ilıcalı, "Bakanımızın, vekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın destek ve güveniyle, bir grup uzman hoca ve asistan arkadaş ile Erzurum tramvay projesini hazırladık. Tramvay projesi Erzurum'u bölgesel bir iş merkezi haline getirecek. Proje aynı zamanda istihdam olanağını, insan kaynaklarının gelişimini, bölgeye yapılan yatırımların artmasını sağlayacak." söyledi. Yenişehirden başlayıp, üniversiteden geçerek Taşmağazaları'ndan Gürcükapı'ya uzanan ve daha sonra İstasyon'a bağlanan bir tramvay güzergahının olacağını söyleyen Ilıcalı, "Hat kapasitesi saatte 10 bin kişi, hat uzunluğu 9.5 km, istasyon sayımız 10, istasyon uzunluğumuz 140 metre ile Erzurum'un raylı sistem projemiz hazır." dedi. Ilıcalı, projenin başlangıç aşamasında Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edileceğini belirtti.