İbrahim Aydemir'den "Küme düşme kaldırılsın" çağrısı...

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, pandemi koşulları nedeniyle bu sezon da tüm liglerde küme düşmenin kaldırılması çağrısında bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) seslenen Aydemir, "Geçtiğimiz yıl yapılan uygulama pekala bu sezon da yapılabilir. Zira pandemi koşullarının geçtiğimiz yıla göre daha ağır seyrettiği bir ortamda futbol sezonunun oynandığı bir gerçektir" dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısı düzenleyen ve "Tüm Erzurum milletvekilleri adına konuşuyorum" diyen İbrahim Aydemir, şunları söyledi: 

Geçtiğimiz yıl liglerden düşme olmadı. Süper Lig 21 takımla oldu. Dolayısıyla her hafta maçı olmayan takım söz konusuydu. Bu yıl 4 takım küme düşerek 20 takımlı bir lig oldu. Gerekçe neydi; pandemi var, sıhhatli bir ortam olmadı, bu ortamda takımlar küme düşmemeliler denildi. Geçtiğimiz yıl çok az sayıda maç pandemiden etkilendi. Ancak bu yıl öyle olmadı. Örneğin benim takımım Erzurumspor. Canla başla bir gayret koydu, Süper Lig'e çıktı. Süper Lig'de bir maçını bile taraftarımız izleyemedi. Bu bir haksızlık değil mi? Pandemi daha ağır seyretmiyor mu? Öyleyse bu dönemde küme düşme olmamalı.Sadece Erzurum için de demiyorum. Başkenteiz şu anda ve başkentin iki takımı birden küme düştü. 24 takımlı bir lig olabilir. Bu bizim teklifimiz. 12 takımlı bir lig yapılır sonrasında play off ile şampiyon ve düşenler belirlenir. Bu teklif sadece küme düşen takımların teklifi değil, tüm ülke genelinde böyle bir beklenti var. Madem gerekçe pandemiydi, pandeminin en ağır yaşandığı dönemdi. Tüm Erzurum milletvekilleri arkadaşlarım da öyle düşünüyor ve ben de onlar adına burada konuşuyorum. Denizli, Ankara milletvekilleri adına da söylüyorum" dedi. 

Erzurumspor lige çıktığında "3 takım küme düşer" kuralı olduğuna dikkat çeken Aydemir, "Peki bu kural devam etseydi Erzurumspor küme düşer miydi? Hayır düşmezdi. 4 takım düşünce 1 puanla küme düşer hale geldi. Erzurumspor'un elinde olmayan, şartlarını içermeyen faullü bir haldir. Tekraren söylüyorum, sadece Erzurumspor için söylemiyorum. Denizli, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Eskişehir, Akhisar ve diğer küme düşen takımlar adına teklifte bulunuyorum. İnşallah böyle bir beklentinin hayat bulacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.