• ŞEpnolat üst

HEYKELİNİ DİKİN BU ADAMIN HEYKELİNİ!

  • Büyükşehir-1

Tarım Bakanı, Maliye Bakanı, Enerji Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Milletvekilleri hepsinin bir araya gelip yapamadığını adam 4 yılda yapmış! Bir de eleştiriyorsunuz, ayıptır ayıp (!) 

Adam 4 yılda neler yapmış da haberimiz yok! 

Ben kendi adıma utandım vallahi(!)

Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral’dan bahsediyorum. 

Bir video çekerek dört yılda yaptıklarını anlatmış. Sizde gelmiş üyeler olarak biz gazetecilere dert yanıyorsunuz, sizi gidi nankörler sizi! 

Bir kere adam gecesini gündüzüne katmış, kendi işlerini önemsemediğinden neredeyse iflas edecekti, konkordatoya başvurdu. Sadece kendisi de değil, yönetimindeki isimlerden bir kaçı da iflasla yüzleşmiş. Ama O “zat-ı şahaneleri”, kendisini vakfettiği Ticaret Borsası ve üyeleri için yapmadık proje, uğraşılmadık iş bırakmamış. Nankörlük olur da bu kadar olur(!)

Hani adam sizlerin defterlerini toplayıp, ceza yazıyordu, hani adam üye aidatları için sizlere icra gönderiyordu? 

Kendisi açıklamış, “İcra mahkeme gibi üyelerimizi sıkıntıya sokacak yollara başvurmadık”, “Alacaklarımızın yüzde 90’ını tahsil ettik.” 

Ne cezası ne icrası nereden uyduruyorsunuz bunları(!) Adamı getir ülkeye Maliye Bakanı yap, hakkıdır (!) Buradan Sayın Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye sesleniyorum, yüzde 90 tahsilat istiyorsanız, Hakan Oral’ı bir arayın da engin(!) bilgilerinden faydalanın. 

Yaptıkları bunlarla sınırlı mı? Tabi ki değil. 

Adam esnafa 50 milyon TL kredi limiti oluşturmuş. Bizatihi kendisi yapmış bunu öyle diyor. 

Oluşturduk, üyelerimizin nefes almasını sağladık

Hakan Oral olmasa nefes alamayacaktınız, sizi gidi nankörler sizi(!) 

Bir de gelmiş bizlere, “Bankalar bize kredi vermiyor. Kredi verirken kırk dereden su getiriyor. Erzurum’da birkaç aile kredi kullanıp ödemediği için (çok merak ettim kim bunlar) Erzurum’a bankalar batık kredi cenneti olarak bakıyorlar. Çekeceğimiz kredinin en az iki katı ipotek istiyorlar. Bizimle kimse ilgilenmiyor” diye dert yanıyorsunuz. 

Adam video da açıklamış, “kredilerde sıkıntı yaşayan üyelerimize, sırtımızı dönmedik bana ne demedik” diye. “Bizatihi dosyalarını takip edip bankalarla görüştük” diyor.  

Siz nasıl bir nankörsünüz, kendi şirketi aldığı kredileri ödeyemediği için sıkıntı içine düşmüşken, adam şirketini bırakmış, borcunu ödeyemeyen bankalarla boğuşan yönetim kurulu üyelerinin sıkıntılarını unutmuş, sizin dosyalarınızı takip etmiş bankalarda. Ve sorunlarını çözmüş. Sizin bu yaptığınız reva mıdır? Getir bu adamı koy BDDK’nın başına üç günde bankaları hizaya getirmezse ben de ben değilim. 

Yetti mi yetmedi tabi… 

Bakın neler yapmış adam 4 yılda; bir Soğuk Zincir Süt Projesi yapmış ki bu proje öncesinde süt üreticisi resmen sürünüyormuş da haberimiz yok. Bu proje öncesi, ne süt satılıyormuş, ne süt değeri belirleniyormuş! 

Bu dev projeyi nasıl görmezden gelirsiniz. 

Neymiş efendim “Karayazı’da, Tekman’da Şenkaya’da uzak köylerde süt toplanmıyormuş” o nu da siz toplayın(!) 

Her şeyi Hakan Oral’dan beklemek olmaz ki! İnanmıyor musunuz? Açın videoyu izleyin, süt üreticileri, Hakan Oral’da Hakan Oral diyorlar. O olmadan önce bizim halimiz niceydi mealinde açıklamalar yapıp, Oral’ı yere göğe sığdıramıyorlar. Al adamı yap Tarım Bakanı, bak bu ülkeye daha top değer mi? 

Ticaret Borsası Başkanlığı ne ki? Sayın valim size de teessüf ediyoruz, TOBB Başkanı geldiğinde Hakan bey projeyi anlatırken, lafa girip, “Hakan bey, siz proje için 600 bin TL verdiniz, biz 10 Milyon harcadık, senin kadar anlatmıyoruz” deyip bu müstesna kişiliği niye üzüyorsunuz? 

Adam Covit 19 salgını sürecinde esnafa destek kampanyası başlatmış, sizin haberiniz yok. Her halde salgın nedeniyle dükkanlarınız kapalıydı ondan. Yoksa Türkiye genelinde bile ses getiren(!) böyle bir kampanyadan nasıl haberiniz olmaz? Çok nankörsünüz çok. 

Adam yetmemiş, eğitim işine de el atmış, o olmasa Erzurum’da meslek liseleri dolmayacakmış. Adam ayrıca 68 tane tablet dağıtmış. Boru değil beyler 68 adet tablet. 

Bu işler öyle kolay mı? Yetmemiş, siz çocuklarınızı özel okullarda okutun diye, indirimler almış. Bir de gelmiş bizlere anlatıyorsunuz, “Çocukların okul masrafını bile karşılayamıyoruz, harçlık veremiyoruz.” Adam hepinize özel okul ayarlamış, sizin haberiniz yok. 

Erzurum’da “vasıflı eleman konusuna çözüm oluşturduk” diyor, siz neden bahsediyorsunuz? Al adamı yap Milli Eğitim Bakanı, bak ki ülkede eğitimsiz kimse kalıyor mu?  

Bitti mi? Bitmedi tabi… Siz ETB üyeleri olarak çok nankörsünüz çok. Adam Aras Edaş’la protokol imzalamış, üyelerine ucuz elektrik kullandırıyormuş. Yaa ne haber, var mıydı haberiniz? 

Elektrik faturasını geç ödeyenin anında elektriğini kesen, camilere bile icra gönderen şirket, Hakan Oral sayesinde sizlere ucuz elektrik vermiş(!) sizin haberiniz bile yok. 

Hilalkent’in oradaki toptancılar sitesinde faaliyet gösteren esnafa sesleniyorum, bir de bizleri arayıp “sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor, depolarımız var, üretimimiz var sekteye uğruyor, borsaya bildirdik bir şey yapmadı” diyorsunuz.  Ne yapacak adam Enerji Bakanı mı? Ülkedeki enerjide dışa bağımlılığı da Hakan Oral çözecek değil ya! Yap Enerji Bakanı adam çözsün, herkese ucuz elektrik versin. Zira bakanlık bile indirim konusunda şirketleri ikna edememişken, Hakan Oral etmiş. Bu kadar kıskanç olmayın, ayıptır ayıp. 

Adam Borsanın bankada duran parasıyla sizin adını bilmediğiniz şirketlere ortak olmuş ortak. 4 milyon yatırmış, 35 milyon karşılık değer almış. 

Kendi şirketi ekonomik sıkıntılarla cebelleşirken, Yönetim Kurusu üyeleri iflasla cebelleşirken, o işini gücünü bırakmış, 4 yılda 600 toplantı yapmış. Tam 600! 

2 yıl pandemi sürecini çıkar, geriye kalan 2 yılda 600 toplantı. Hafta sonlarını çıkınca, adam neredeyse her gün bir toplantıya katılmış. Evet bu toplantıların büyük bir bölümü İspir Belediyesi’nin yaptığı, güreş, boğa güreşi, panayır, festival, konser olabilir. Bunları da toplantı olarak listeye eklemiş olabilir. Ne var bunda? 600 toplantı diyorum. 

Videoda dikkatimi çekti, Başkan Hakan Oral, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dışında kimseye teşekkür etmemiş. Yani bu icraatların tamamını kendisi yapmış… Ne bakan, ne vekil, ne başkan hiçbirinden bahsetmemiş. Hatta şehrin civarındaki bazı küçük dağlar var, onları bile O…. Pardon onlardan bahsetmiyor videoda kafam karıştı. 

Neyse meselenin özü, heykelini dikin bu adamın heykelini… Hem de nereye biliyor musunuz, selametlik Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, sanayi kavşağına bir süt makinası heykeli dikmişti. Hiç te estetik değil. Yıkın onu, onun yerine, zat-ı şahanelerinin ayakta, bir eli cebinde, arkası fabrikasının olduğu yöne dönük, yüzü Ticaret Borsası’na bronzdan, yok yok altından bir heykelini dikin. Heykeli de Türkiye’nin en önemli heykeltıraşı Kemal Tufan yapsın.  

Ben Ticaret Borsası üyelerinin yerinde olsam, bu hizmetlere karşılık, beş vakit namazlarımda Hakan Oral’a dua ederdim. “Allah O’nu Ticaret Borsamızın başından, Erzurum’un başından eksik etmesin.” diye.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zafer 05 Eylül 2022 08:44

    Sen alay ediyorsun ama yaza yaza bitirememişsin. Helal olsun Hakan beye