• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Kasım 2023 10:57

Hedefteki adam Mustafa Atmaca, bulaşıcı olmayan verem tedavisi gördüğünü açıkladı...

Hedefteki adam Mustafa Atmaca, bulaşıcı olmayan verem tedavisi gördüğünü açıkladı...
Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandıktan sonra verem olduğu iddiaları ortaya atılan dönerci Mustafa Atmaca, "bulaşıcı olmayan vereme" tanısıyla tedavi olduğunu ve 10 Ekim'de tedavisinin sona erdiğini içeren belgeyle ERKHABER'e konuştu...

ERKHABER / ERZURUM - Sosyal Medya'da yayınladığı videolarla popüler olan ve Mustafa Atmaca, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümünde, yayınlanan bir videosunda Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Basında bulaşıcı verem hastalığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı iddiaları üzerine Atmaca, Tüberkiloz İl Koordinatörlüğünden aldığı raporla hastalığının "bulaşıcı" olmadığını kanıtladı. 

KARIŞIK

 

Hacının yağ akımı videolarıyla gündeme gelen ve bir çok ünlü ismin ziyaret ettiği döner salonunun ortaklarından Hacı Mustafa Atmaca, yayınlanan videodaki sözlerinin çarpıtıldığını, kastının asla Atatürk'e hakaret etmek olmadığını söyledi.

 

10 Kasım'da yayınlanan videonun aslında 21 Ekim tarihinde tiktok platformunda açtığı bir canlı yayına ait olduğunu belirten Atmaca, "Yayının tamamını izleyenler, benim kime hakaret ettiğimi anlayacaktır. Ancak sadece bir bölüm kesilerek, maksatlı olarak Atatürk'ün ölüm yıldönümünde servis edildi. Benim ne Cumhuriyetle, ne de Atatürk'le ilgili bir sorunum yok, olamaz." dedi. 

 

Serbest bırakılması sonrasında basında çıkan "Verem olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı" iddialarını da yalanlayan Atmaca. 30 Ağustos 2022 tarihinde kendisine "Periton tüberkilozu" teşhisi konduğunu ve 10 EKİM 2023 tarihinde de tedavisinin sonlandırıldığını ifade etti. 

 

Periton tiberkülozunun akciğer dışı tüberkülozu olduğunu belirten Atmaca, hastalığının *bulaşıcı olmadığını" Tüberkiloz İl Koordinatörlüğünden aldığı raporla kanıtladı. 

Atmaca, "Evet hastalığım kesinlikle bulaşıcı değil, şuan itibariyle de tedavim bitmiş durumda. ayrıca hastalık teşisi konulduğu dönemde de, işletmeme gitmedim. Verem olduğum iddiasıyla serbest bırakıldığım yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Benim tahliye sebebim, suçun tutuklu yargılanmayı gerektirmeyecek bir eylem olması nedeniyledir" dedi. 

 

 

İşte Mustafa Atmaca ile ilgili sağlık raporu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.