• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Havalimanında CAT2 dönemi... Uçaklar Erzurum'a artık daha rahat inecek...

Havalimanında CAT2 dönemi... Uçaklar Erzurum'a artık daha rahat inecek...
Görüş mesafesinin çok düşük olduğu sisli havalarda uçakların inişlerini büyük ölçüde kolaylaştıran CAT 2 sistemi Erzurum Havalimanı'nda da uygulanmaya başlandı...

ERKHABER / ERZURUM -  Erzurum Havalimanı’nda, Devlet Hava Meydanı İşletmeleri (DHMİ) tarafından görüş mesafesinin çok düşük olduğu sisli havalarda uçakların inişlerini büyük ölçüde kolaylaştıran CAT 2 sistemi geçildi.  
DHMİ tarafından; Erzurum Havalimanı’nda CAT 1 sisteminden CAT 2 sistemine geçildiği bildirildi. Bu sistemle uçakların sisli havalarda iniş ve kalkışları daha da kolaylaştırılmış olacak.
Mevcut CAT 1 sisteminde sisli havalarda uçakların havalimanına inebilmesi için 800 metre mesafe gerekirken, CAT 2 sistemiyle bu mesafe 300 metreye kadar düşmüş olacak. Bu sistem ile uçakların Erzurum Havalimanı’nı pas geçme oranı da yüzde 80 azalmış olacak.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, özellikle kış aylarında sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesiyle Erzurum Havalimanında uçak seferlerinde aksama ve rötar olduğunu belirterek CAT 2 sistemiyle bu olumsuzlukların önüne büyük bir oranda geçileceğini kaydetti.

KARIŞIK