• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Harabeye dönen bina tinercilerin ve alemcilerin mekanı oldu

Harabeye dönen bina tinercilerin ve alemcilerin mekanı oldu
Palandöken ilçesinde bulunan Aziziye Hastanesi eski binası kaderine terk edildi.

ERKHABER / ERZURUM - Semt sakinleri, tinercilerin ve alemcilerin mekanı haline gelen binanın tehlike saçtığını belirterek biran önce yıkılmasını istiyor.

KARIŞIK

Yaklaşık 6 yıl önce Üniversite hastanelerinin birleşmesiyle boşaltılan Palandöken ilçesindeki Aziziye Araştırma Hastanesi’nin binası tinerci ve alemcilerin mekanı haline geldi. Adeta harabeye dönen bina yıkılmaya yüz tutarken, çevre sakinleri ise binanın biran önce yıkılmasını istiyor. Camları ve kapıları kırılan, asma tavanları sökülen binanın hali içler acısı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BÜYÜK ÇABA HARCIYOR AMA

Atatürk Üniversitesi’nde görevli güvenlik elemanlarının nöbet tuttuğu binaya gece geç saatlerde tinercilerin girdiğini belirten vatandaşlar, “Güvenlik görevlileri sabaha kadar nöbet tutuyor. Her saat binanın çevresinde dolaşıyor ancak binanın çok büyük olması nedeniyle kimseyi yakalamaları mümkün değil. Binanın içinde bir uçtan diğer bir uca gitmek 1 saati alıyor. Birde zifiri karanlık olunca hemen kaçıp kayboluyorlar.-“dediler.

Binanın biran önce yıkılması gerektiğini de ifade eden vatandaşlar, “Oturduğumuz evler hastane binasıyla nerdeyse bitişik. Akşam saatlerinde korkudan sokağa çıkamıyoruz. Biran önce Üniversite yönetimi binanın geleceği ile ilgili karar vermeli. Bu bina yıkılmadığı sürece burada kimseye huzur yok”diye konuştular. 

ŞEHRİN EN GÜZEL YERİNDE 

UCUBE GİBİ DURUYOR

Şehrin en güzel yerinde dev binanın çürümeye yüz tuttuğunu da ifade eden çevre sakinleri,”Erzurum’un güzel yeri. Hem Palandöken Kayak Merkezi’ne hem de şehir merkezine yakın bir konumda. Buraya yeşil alan, kültür merkezi ve otel gibi yatırımlar yakışır. Ancak kimse kılını kıpırdatmıyor. Başvuracağımız bir yer varsa biz gidip meramımızı anlatalım” şeklinde konuştular.