• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Mart 2018 19:01

Hakkı Hınıslıoğlu'ndan 'tamam' kararı...

Hakkı Hınıslıoğlu'ndan 'tamam' kararı...
Erzurum Ticaret Borsası'nın 30 yıldır başkanlığını yürüten Hakkı Hınıslıoğlu, Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret Borsası'nın (ETB) 30 yıldır başkanlığını yürüten Hakkı Hınıslıoğlu, Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. ETB'nin 1988 yılından bu yana başkanlığını yürüten ve bugüne kadar girdiği tüm seçimleri kazanan Hakkı Hınıslıoğlu, ekip arkadaşlarıyla yaptığı toplantı sonucunda, başkanlığa yeniden aday olmama kararı aldığını duyurdu. Hakkı Hınıslıoğlu'nun aday olmama kararının, başkan olduktan sonra ayrılmamakta direnen diğer oda başkanlarına örnek olup olmayacağı merak ediliyor. 

KARIŞIK

Yeniden aday olmamasıyla ilgili ERKHABER'e özel açıklamalarda bulunan Hakkı Hınıslıoğlu, "Uzun süredir yurt dışındaydım ve dün Erzurum'a döndüm. Döner dönmez de ekip arkadaşlarımı toplantıya çağırdım. Yaptığımız istişarede 'bırakma zamanı' geldiğini gördüm ve yeniden aday olmamaya karar verdim. Bırakmayı bilmek gerektiğini bu vesileyle herkese hatırlatıyor, bu kararırımın da örnek olmasını temenni ediyorum." dedi. 

 

"ABDULREZZAK CELLAT'I DESTEKLEYECEĞİM"

Aday olmayacağı seçimlerde, başkanlığa aday olan ve bu kararını yarın yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak işadamı ve yakın dostu Abdulrezzak Cellat'ı destekleyeceğini de açıklayan Hınıslıoğlu, "Genç arkadaşlarımıza ağabeylik yapmanın doğru olacağını düşündük ve bu yönde karar aldık. Meclis üyeliğim ve TOBB üst kurul delegeliğine devam edeceğim. Bu işte çıraklık, kalfalık ve ustalık süreçleri var. Ben çırak olarak başladım, usta oldum ve deyim yerindeyse ordinaryüs olarak bırakıyorum. Tecrübelerimi, bilgi birikimimi genç arkadaşlarımızla paylaşmak bize olsa olsa mutlulur verir" dedi... 

 

DARISI DİĞER ODA BAŞKANLARININ BAŞINA! 

Hınıslıoğlu'nun bu kararı, tüm gözlerin 1992'den bu yana sadece 1 dönem ara verdiği başkanlık görevine devam eden ve Nisan ayındaki seçimlerde de aday olacağını duyuran ETSO Başkanı Lütfü Yücelik'e çevrildi. Yücelik'in de tıpkı Hınıslıoğlu gibi ekibiyle görüşüp, adaylığını yeniden gözden geçirmesi ve ekibindeki bu göreve layık isimlerin önünü açması bekleniyor.