• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 10 Haziran 2024 13:44

Güzel teklif etti, siyaset takip etti

Güzel teklif etti, siyaset takip etti
ERVAK gündeme getirmişti, siyasiler takip etti. Eski Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi Erzurum Lisesine dahil edildi. 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel'in 2023 yılında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e aktardığı tarihi Erzurum Lisesiyle ilgili teklif karşılık buldu. 

KARIŞIK

 

Türk Milli Eğitimine ciddi katkıları olan, Sultan II. Abdülhamit tarafından 1889 yılında yaptırılan ve 1924 yılında Atatürk’ün ziyaret ettiği Erzurum Lisesi’nin, fiziki yapısı elden geçirilecek ve bitişiğindeki Eski Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi de Erzurum Lisesi’ne katılacak. 

Güzel'in teklifini takip eden ve Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle karar alınmasını sağlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, Erzurum Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, önceki dönem İçişleri Bakanımız ve Erzurum Milletvekilimiz Sayın Selami Altınok, Erzurum Milletvekillerimiz Sayın Fatma Öncü ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanımız Sayın İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Ticaret Odası Başkanımız Sayın Saim Özakalın ile birlikte Milli Savunma Bakanımız ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantımızda, Erzurum Eski Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi’nin Erzurum Lisesi’ne bağlanması kararını aldık. Önümüzdeki aylarda restorasyonuna başlanacak olan Erzurum Lisesi’nin yeniden eski ruhuna kavuşması, şehrimizin gelişmesi ve kalkınması adına atılan bu önemli adımlar, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her zaman güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Sayın Bakanımıza, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz. Erzurum için atılan her adımda daha da güçleniyoruz. Birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara yürüyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.