• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Mart 2017 13:47

Güneş Vakfı Başkanı Ceylan: “Türkiye Cumhuriyetine giden yol, Erzurum’dan geçmiştir”

Güneş Vakfı Başkanı Ceylan: “Türkiye Cumhuriyetine giden yol, Erzurum’dan geçmiştir”
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

ERKHABER / ERZURUM-  Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
12 Mart gününün Erzurumlu'nun yüreğinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan şu ifadeleri kullandı: "Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihi dönüm noktalarından birisidir. Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Türk insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Bu yıl Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını idrak etmekteyiz. Önemli olan bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Geleceğin Türkiye’si için çalışmalıyız, üretmeliyiz ve geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yeni dünya ya hazırlamalıyız. Çünkü artık savaşlar bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır. Kendi gücümüzün, potansiyelimizin, dünyada hiç bir millete nasip olmayan vatan millet sevgimizin farkında olmalıyız. Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye’nin gözbebeğinin ise Erzurum olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Hiç şüphe yok ki Kurtuluş’a ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 12 Mart 1918’de kurtarılan Erzurum’dan geçmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Güneş Vakfı olarak tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyorum."

KARIŞIK