• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Gözler Canısı'yı arıyor...

Gözler Canısı'yı arıyor...
Erzurum dernekleri, İbrahim Erkal’ın yokluğunda seyirciyi salonlara çekecek sanatçı bulamıyor

ERKHABER / ERZURUM - İbrahim Erkal’ın vefatının ardından 12 Mart Kurtuluş Gecesiyle ilk kez büyük bir organizasyon düzenlemeye hazırlanan Erzurum dernekleri seyirciyi salona çekecek Erzurumlu bir sanatçı bulamıyor. Gündeme gelen Nurullah Akçayır ve Yavuz Değirmenci gibi sanatçılarında popüler olmaması ve bu tür organizasyonlarda çaplarının yetersiz kalacağı düşüncesi de dernek yöneticilerini kara kara düşündürüyor.

KARIŞIK

SAHNEYE ÇIKARTACAK SANATÇI BULAMIYORLAR

Erzurum gecelerinin unutulmaz ismiydi İbrahim Erkal. Hem organizasyonları yöneten, hem de sesi ve müziğiyle salonları tıklım tıklım dolduran Erkal, alternatifsiz bir sanatçıydı. Ünlü sanatçının vefatının ardından ilk kez büyük bir organizasyon düzenlemeye hazırlanan Erzurum Dernekleri ise seyirciyi salona çekecek ismi bulmak için kara kara düşünüyor. 12 Mart 100 Yıl Erzurum Kurtuluş Gecesi hazırlıklarına şimdiden başlayan dernekler, Erkal gibi salonlara binlerce seyirciyi çekecek sanatçıyı bulmakta zorlanıyor.

ALTERNATİFİ YOK

Erkal’ın ardından Nurullah Akçayır ve Yavuz Değirmenci gibi isimlerin gündeme gelmesi de çare olmadı. Dernekler, popülerlerinin olmaması ve bu tür organizasyonları kaldıracak çapta olmamaları düşüncesiyle bu iki isme sıcak bakmıyor.

ERZURUMLU OLMAYAN POPÜLER BİR SANATÇI ARANIYOR

Her yıl İbrahim Erkal sayesinde tıklım tıklım dolan salonları bu yılda doldurmak için çare arayan dernekler, Erzurumlu olmayan popüler bir sanatçının kapısını çalmaya hazırlanıyor.  Sahneye kimin çıkacağı ise şimdiden merak konusu.

DENGİZEK: İBRAHİM ERKAL YOKSA GECE DE YOK

İstanbul Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, İbrahim Erkal’in yerinin asla doldurulamayacağını belirterek, “Maltepe Vakfı olarak bu yıl etkinlik yapmayacağız. 12 Martgecelerini İbrahim Erkal organize ederdi. Herşey onun kontrolü altındaydı. İbrahim yoksa gece de yok. Onun yerine başka bir sanatçıyı sahneye çıkarmamız söz konusu olamaz. Erkal, vakfımızın başkan yardımcısıydı. Yabancı birini 12 Mart’ta sahneye çıkararak ona saygısızlık yapamayız. Acımız henüz taze. Bu yıl etkinlik yapmayacağız. Vakıf olarak bu yılı İbrahim Erkal’e saygı yılı olarak ilan ettik”dedi.