• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 07 Kasım 2021 17:06

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nda Kazancı güven tazeledi...

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nda Kazancı güven tazeledi...
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun bugün Ankara'da yapılan seçimlerine tek aday olan giren Başkan Dr. Hakan Kazancı, geçerli sayılan 106 oyu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Dr. Hakan Kazancı bir kez daha başkanlığa seçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan Dr. Kazancı, geçerli oyların tamamını alarak yeniden başkan oldu. 

KARIŞIK

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun Olağan Genel Kurulu bugün Ankara Meyra Palace Otel'de yapıldı. Kullanılan 139 oydan geçerli sayına 106 oyu alan Dr Kazancı, bir kez daha Geleneksel Spor Dalları Federasyonu başkanlığına seçildi.

Başkan Hakan Kazancı'nın yönetim kurulunda şu isimlerden oluştu:

Abdulhadi Turus, Müjdat Bozkır, M. Selman Ertürk, M. Fatih Kalender, İbrahim Eren, Şahin Hopur, Sami Genel, Mustafa Küçükmeral, Günal Genç, Uğur Karaboğa, Fahrettin Şolpan, Erdal Keskin, Sinan Çoban, Zübeyir Bekiroğlu.

Genel kurulda delegelere hitap eden Başkan Dr. Hakan Kazancı, şunları söyledi: Geçmişten günümüze taşımakta olduğumuz geleneksel spor dallarından atlı cirit, atlı kızak, atlı okçuluk, rahvan binicilik, gökbörü, aba güreşi, kuşak güreşi, şalvar güreşi ve geleneksel kızak sporlarımızı gelecek nesillerde ölümsüz hale getirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Yeni dönemde her il temsilciliğimiz kendi ili için en az 3 faaliyet planlamasını sağlayacak şekilde düşüncelerimiz mevcuttur. Eğitim öncelikli en önemli başlığımız olacak. Federasyonumuza bağlı spor dallarıyla ilgili düzenlemeler ve eksiklikleri gidermek için eğitim ve istişare kampları düzenleyeceğiz. Hakem ve antrenör teşviklerini artıracak, eğitim ve sertifika alt yapısını geliştireceğiz.

Dünya bize er meydanı, ok bulunca hedefe atan, at bulunca cenge koşan, yiğit bulunca meydan okuyan atalarımızın ruhuna da sporuna da sahip çıkma zamanı. Gelin hep birlikte geleneksel sporlarımızı şaha kaldıralım.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Melek Okuyucı 08 Kasım 2021 12:03

    Yönetim kurulundaki Dadaş ağırlığı bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Verilen görevlerin de hakkıyla yerine getirileceğinden şüphemiz yoktur, şüphe olmasın. Yeni dönemin tüm camiaya hayırlı olması dileğiyle …